May 28, 2023


Kažu da ne postoji besplatan ručak. Ali dva zakonodavca iz Južne Karoline rade na tome da to postanu stvarnost za studente iz Južne Karoline. “Sva bi djeca trebala imati zdrav obrok. Ako djeca jedu, bolje uče”, rekla je Katrina Shelley, republikanska senatorica Južne Karoline koja predstavlja okrug Lexington. Shelley i senator Stephen Goldfinch, republikanac koji predstavlja okrug Georgetown, već su predstavili prijedlog zakona prema kojem bi školski doručak i ručak bili univerzalno besplatni. Iskreno, ono što je privuklo moju pozornost na nju više nego išta drugo bila je moja kći, rekao je Češljugar. “Ide u treći razred i vratila se kući godinu dana ranije pitajući zašto neka djeca dobivaju ručak u paketu sa sirom i kruhom.” Nacrt zakona navodi da škole koje ispunjavaju uvjete za USDA-ov program doručka u školama mogu osigurati besplatne obroke. Također će zahtijevati 30-minutni ručak za sve učenike. “Sada 60 do 65 posto djece u Južnoj Karolini dobiva besplatan ručak s popustom, tako da nije skupa ideja nahraniti ostatak”, rekao je Goldfinch. “Uklonit će stigmu sa smeđih papirnatih vrećica i mislim da ćete na kraju dana iz njih dobiti veću produktivnost.” Doručak i ručak su tijekom pandemije bili besplatni za učenike diljem zemlje. koja je završila ove godine. Financijski učinak predloženog zakona još nije izračunat, ali obojica su optimistični da će dobiti potporu u Senatu. “Stalno razgovaramo o drugim načinima da potrošimo novac na obrazovanje”, rekao je Alchily. “To je i trošak obrazovanja. Ako se svede na to, ako djeca imaju pune želuce i nisu gladna, bolje će učiti.” Nova parlamentarna sjednica počinje 10. siječnja.

Kažu da ne postoji besplatan ručak. Ali dva zakonodavca iz Južne Karoline rade na tome da to postanu stvarnost za studente iz Južne Karoline.

“Sva bi djeca trebala imati zdrav obrok. Ako djeca jedu, bolje uče”, rekla je Katrina Shelley, republikanska senatorica Južne Karoline koja predstavlja okrug Lexington.

Shelley i senator Stephen Goldfinch, republikanac koji predstavlja okrug Georgetown, već su predstavili prijedlog zakona prema kojem bi školski doručak i ručak bili univerzalno besplatni.

Iskreno, ono što je privuklo moju pozornost na nju više nego išta drugo bila je moja kći, rekao je Češljugar. “Ide u treći razred i vratila se kući godinu dana ranije pitajući zašto neka djeca dobivaju ručak u paketu sa sirom i kruhom.”

Nacrt zakona navodi da škole koje ispunjavaju uvjete za USDA-ov program doručka u školama mogu osigurati besplatne obroke. Također će zahtijevati 30-minutni ručak za sve učenike.

“Sada 60 do 65 posto djece u Južnoj Karolini dobiva besplatan ručak s popustom, tako da nije skupa ideja nahraniti ostatak”, rekao je Goldfinch. “Uklonit će stigmu sa smeđih papirnatih vrećica i mislim da ćete na kraju dana iz njih dobiti veću produktivnost.”

Doručak i ručak su tijekom pandemije bili besplatni za učenike diljem zemlje. koja je završila ove godine.

Financijski učinak predloženog zakona još nije izračunat, ali obojica su optimistični da će dobiti potporu u Senatu.

“Stalno razgovaramo o drugim načinima da potrošimo novac na obrazovanje”, rekao je Alchily. “To je i trošak obrazovanja. Ako se svede na to, ako djeca imaju pune želuce i nisu gladna, bolje će učiti.”

Nova parlamentarna sjednica počinje 10. siječnja.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *