May 28, 2023


Organizacija za borbu protiv gladi pozvala je desetke školskih okruga diljem Long Islanda da podrže njezinu kampanju za dobivanje državnih sredstava za program besplatnih školskih obroka za svu djecu u New Yorku, kao što je bio slučaj tijekom vrhunca pandemije.

Prethodni program je u međuvremenu završio. No, kao što su mnogi zagovornici rekli, nuđenje besplatnih obroka svoj školskoj djeci uvelike bi doprinijelo uklanjanju nesigurnosti hrane, smanjenju stigme da se moraju prijaviti za program besplatnog ili smanjenog školskog ručka i eliminiranju školskih dugova koje su napravili neki učenici. Također su rekli da će kampanja smanjiti administrativne troškove za školske okruge.

Informacije o kampanji Zdravi školski obroci za sve stigle su od Hunger Solutions u New Yorku tijekom virtualnog sastanka u utorak koji su organizirali Odbor za zdravstvo i socijalnu skrb Long Islanda i Udruga školskih odbora Nassau-Suffolk. Sastanak je privukao gotovo 90 sudionika iz školskih okruga diljem otoka, kao i nekoliko neprofitnih agencija.

“Znamo da je glad i dalje stalni problem za obitelji”, rekla je Jessica Pino Goodspeed, stručnjakinja za program dječje prehrane u Hunger Solutions New York, neprofitnoj organizaciji za borbu protiv gladi koja nastoji povećati sudjelovanje u pomoći u hrani koju financira savezna država. programa.

“Prepoznajući kakav je ovaj problem bio tijekom pandemije i važan izvor školskih obroka za obitelji, savezna vlada je odobrila besplatne obroke u školama tijekom pandemije”, rekao je Benno Goodspeed.

Rekla je da je savezno financiranje isteklo u lipnju. Dodala je da je gotovo 2000 škola u državi New York “izgubilo mogućnost ponuditi besplatne obroke svim svojim učenicima”, uključujući 578 škola na Long Islandu.

Sveukupno, rekla je, završetak programa utjecao je na 726.000 školske djece diljem države, od kojih je trećina na Long Islandu. Proširenje školske prehrane opisala je kao “investiciju” koja bi državu koštala 187 do 201 milijun dolara.

Krista Hesdorfer, također specijalistica programa dječje prehrane u Hunger Solutions, pozvala je školske okruge da kontaktiraju guvernerku Kathy Hochul i zakonodavce kako bi podržali program u nadolazećem proračunu. Dodala je da je još nekoliko zemalja donijelo slične programe.

Rebecca Sanin, predsjednica i izvršna direktorica Vijeća za zdravlje i socijalnu skrb, neprofitne krovne agencije koja pomaže više od 300 agencija za ljudske usluge, rekla je: “Bolna je istina da 1 od 7 djece u New Yorku pati od gladi. Glad je oblik od traume.”

Sannen je dodao da će 90% škola na Long Islandu “vidjeti izravan pozitivan učinak inicijative Zdravi školski obroci za sve” i “506 novih škola moći će ponuditi besplatne školske obroke svim učenicima.”

Bob Vecchio, izvršni direktor Udruge školskih odbora Nassau-Suffolk, nazvao je “prioritetom” za udrugu zagovaranje državnog financiranja proširenja školske prehrane.

Vecchio je, pozivajući se na Nacionalni centar za obrazovnu statistiku, rekao da je udio učenika i škola koji sudjeluju u saveznom programu školskog ručka diljem zemlje pao s 84% ​​na 69%.

Školski dužnosnici izvijestili su da je bilo teško uvjeriti roditelje da ispune prijavu za besplatni program ručka po sniženoj cijeni, rekao je, jer se neki roditelji boje stigme vezane uz program za obitelji s niskim prihodima.

“ovo je [Healthy School Meals for All] Inicijativa odmah povlači ovo pitanje sa stola. Znali smo kada su dostupni besplatni obroci, pa su mnogi studenti to iskoristili.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *