May 31, 2023


Slika sadržaja Nourish Boxa. Osim hrane, kutija sadrži podatke o lokalnim bankama hrane i recepte za sadržaj pakiranja. (Fotografija zahvaljujući Amy Martin)

WASHINGTON – Washington County Hospital and Clinics pokreću novu inicijativu koja osigurava besplatnu hranu pacijentima kojima je potrebna. Prehrana dolazi u “kutijama za hranjenje”, dovoljnim da se osoba hrani otprilike tjedan dana, a financira ih Zaklada bolnice, neprofitna organizacija povezana sa zakladom.

Amy Martin, edukatorica dijabetesa pri WCHC-u, rekla je da je program vođen nuždom za neke ljude s dijabetesom, koji moraju pažljivo kontrolirati razinu šećera u krvi.

“Nejedenje može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme za ljude s vrlo niskom razinom šećera u krvi”, rekao je Martin. “U njega su ugrađene grupe namirnica, taman toliko da ih nahrani i napravi dobar kompromis. Ponekad, za neke ljude, nije važno jesti prave stvari, već uopće jesti.”

Dok su potrebe dijabetičara inspirirale program, Martin je rekao da su kutije bile dostupne svim bolničkim pacijentima kojima su bile potrebne, od slučaja do slučaja.

“Imat ćemo fond u svakoj našoj klinici, kao i na strani stacionara i hitne pomoći”, rekla je. “Ako osoblje ustanovi da netko ima problema ili utvrdi da nema dovoljno hrane, možemo mu dati kutiju.”

Kutije ne sadrže samo hranu, već i informacije, kao što su kontakti lokalnih banaka hrane i recepti za sadržaj kutije.

Iako u tom području postoje resursi poput banaka hrane, Martin kaže da ih neki ljudi nisu htjeli ili nisu mogli koristiti.

“Mnogi pacijenti nemaju prijevoz do tamo ili im je često neugodno, ne žele nekome reći da nemaju hrane”, rekla je. “Htjeli smo im pomoći.”

Martin je rekao da će bolnica sljedeće godine izvijestiti njegovu organizaciju o korištenju i utjecaju programa. Ovi podaci će odrediti hoće li se financiranje fondova za hranu nastaviti i koliko ćete novca dobiti ako se nastavi.

Hrana se kupuje u rotirajućim trgovinama na području Washingtona.

“Naš cilj je zadržati cijenu ovih kutija na oko 35 dolara po kutiji”, rekao je Martin. “Tako da smo kupili hranu za prvih 25 kutija, i imat ćemo više kada nam bude trebalo, samo nemam mjesta u svom uredu za još.”

Komentari: Kalen.McCain@southeastiowaunion.com

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *