May 29, 2023  • Vrtlari nadahnjuju studente receptima za objavu za praznike


  • Program pokazuje kako učenje o okolišu može izgraditi živahne zajednice

CHARLOTTE, NC — Izvorno osmišljena kao kreativan način poticanja kupaca da koriste vlastite kuhinjske alate, knjiga recepata Duke Energy postala je omiljena namirnica za mnoge od 8,2 milijuna kupaca tvrtke.

Distribuira se svake godine u vrijeme blagdana, a svaki broj ima drugu temu. Tijekom protekle dvije godine, knjiga recepata predstavljala je lokalne restorane i društvene organizacije u regijama u kojima kompanija slavi jedinstvene napore u rješavanju učinaka pandemije.

Ovogodišnja ponuda, “The Grassroots Garden”, počela je s distribucijom 11. prosinca putem biltena kupcima Duke Energyja, a inspirirali su je učenici osnovne škole Paw Creek u Charlotteu, NC, a kurirali su je kuhari u kampusu Johnson & Wales u Charlotteu.

Ova suradnja rezultirala je bogatom pričom o održivosti i okolišu, dok je poduprla cilj Duke Energy-a da izgradi živahne zajednice.

Duke Energy sponzorirao je dizajn i instalaciju laboratorija za učenje na otvorenom s Out Teachom, Duke Energy partnerom i nacionalnom neprofitnom organizacijom stvorenom da nadahne i pripremi današnje osnovnoškolce da postanu sljedeća generacija neustrašivih inovatora.

“Kao domorodac iz Sjeverne Karoline, neke od mojih najljepših uspomena potječu iz kupovine na Carrboro Farmers Marketu za pripremu obiteljskih obroka,” rekla je Catherine Neby, glavna službenica za održivost i filantropiju tvrtke Duke Energy. “Također sam naučio koliko je važan pristup svježoj hrani. Kada ljudi imaju pristup lokalnim, sezonskim namirnicama, to ne samo da daje hranu za njihova tijela, već također podržava lokalne poljoprivrednike i njihove obitelji, kao i održivi razvoj ekosustava. Ukratko, pomaže u jačanju zajednica.”

Program je uključivao uzgoj, održavanje i berbu voća i povrća u laboratoriju za učenje na otvorenom u Bow Creeku. Svaka je faza pružila priliku da se vidi kako učenici stupaju u interakciju sa svojim vanjskim okruženjima i primijenjenim temama kao što su čitanje iz stvarnog života, znanost i matematika te povezana iskustva.

“Ovo je bila sjajna prilika za naše učenike da uključe učenje o okolišu u svoj kurikulum. Omogućilo je našim učenicima da nauče o vrijednostima održivosti i stoga smo bili zahvalni na ovoj suradnji”, rekla je ravnateljica Paw Creeka, Danielle Pelton.

Završna faza projekta kulminirala je studentima koji su posjetili kuhinje na Sveučilištu Johnson & Wales, gdje su ih dva glavna kuhara podučavala lekcijama o održivim prehrambenim praksama i upoznala ih s profesionalnim kulinarskim vještinama i zanatima.

Kako bi dodatno angažirali studente, kuhari i studenti koristili su sastojke uzgojene u vrtovima kako bi “testirali” mnoge od recepata predstavljenih u ovogodišnjoj knjizi. Također su mogli zaviriti u kolekciju i izraditi knjigu recepata, koja je uključivala film, dizajn hrane i profesionalnu fotografiju.

“Uvoz znanja mladima uključivanjem u ovakav projekt izvrstan je način da se razvije svijest o održivosti i želja da se živi zdravo u godinama koje dolaze”, rekao je kuhar Ashley McGee, jedan sa Sveučilišta Johnson & Wales. Treneri koji rade s učenicima. “Bilo je impresivno vidjeti kako učenici, u tako mladoj dobi, cijene vlastiti uzgoj povrća i zanimaju se za učenje kako koristiti svježe proizvode za pripremu hranjivih obroka.”

Ovogodišnja digitalna knjiga uključuje 24 recepta u rasponu od glavnih predjela poput čilija s tajnim sastojkom do deserata poput keksa s mlaćenicom i balzamičnim džemom od smokava. Za one koji ih žele isprobati u vlastitoj kuhinji, posjetite cijeli popis na duke-energy.com/2022Recipes.

Prenesite snimke zaslona i fotografije ovdje.

Duke Energy

Duke Energy (NYSE: DUK), tvrtka s popisa Fortune 150 sa sjedištem u Charlotteu, Sjeverna Karolina, jedna je od najvećih holding kompanija u Americi. Njegovi električni objekti opslužuju 8,2 milijuna kupaca u Sjevernoj Karolini, Južnoj Karolini, Floridi, Indiani, Ohiju i Kentuckyju, a zajedno imaju 50.000 megavata snage. Njegova jedinica za prirodni plin opslužuje 1,6 milijuna kupaca u Sjevernoj Karolini, Južnoj Karolini, Tennesseeju, Ohiju i Kentuckyju. Tvrtka zapošljava 28.000 ljudi.

Duke Energy provodi agresivan prijelaz na čistu energiju kako bi postigao svoje ciljeve neto nulte emisije metana iz svog poslovanja s prirodnim plinom do 2030. i neto emisije ugljika iz proizvodnje električne energije do 2050. Tvrtka ima privremene ciljeve smanjenja emisija ugljika od najmanje 50% od proizvodnje električne energije do 2030., 50% emisija Scope 2 i nekih emisija Scope 3 uzvodno i nizvodno do 2035. i 80% proizvodnje električne energije do 2040. Osim toga, tvrtka ulaže u velika poboljšanja električne mreže i skladištenje energije te istražuje nultu -emisione tehnologije za proizvodnju energije kao što su vodik i napredna nuklearna energija.

Tvrtka Duke Energy imenovana je na popis “Najcjenjenijih svjetskih kompanija” časopisa Fortune 2022. i na popis “Najboljih svjetskih poslodavaca” časopisa Forbes. Više informacija dostupno je na duke-energy.com. Duke Energy News Center sadrži biltene, informativne listove, fotografije i videozapise. Duke Energy rasvjeta prikazuje priče o ljudima, inovacijama, temama zajednice i ekološkim problemima. Slijedite Duke Energy CvrkutI LinkedIn, Instagram i Facebook.

Škole Charlotte-Mecklenburg

Charlotte-Mecklenburg Schools (CMS) pruža poduku i akademsku podršku za više od 140.400 učenika u 181 školi u okrugu Mecklenburg. CMS je 17. po veličini školski okrug u zemlji i drugi po veličini u Sjevernoj Karolini, s učenicima iz 184 zemlje koji govore 204 jezika i dijalekata. Okrug nudi širok raspon magnetskih programa u 71 svojoj školi za njegovanje talenata učenika koji imaju interes i sposobnosti u određenim područjima. CMS također obrazuje i podržava učenike s poteškoćama u učenju i fizičkim poteškoćama.

Sveučilište Johnson i Wales

Osnovano 1914. godine, Sveučilište Johnson & Wales privatna je, neprofitna, akreditirana institucija s više od 8000 dodiplomskih, preddiplomskih i online studenata u svojim kampusima u Providenceu, Rhode Islandu i Charlotteu, NC. Kao inovativni obrazovni lider, sveučilište nudi dodiplomske i diplomski programi u umjetnosti i znanosti, te poslovanju, inženjerstvu, prehrambenim inovacijama, ugostiteljstvu, prehrani te zdravlju i dobrobiti. Također nudi dodiplomske programe kulinarstva, dijetetike i dizajna. Jedinstveni model JWU-a studentima pruža osobnu pažnju, akademsko iskustvo i veze s industrijom koje nadahnjuju profesionalni uspjeh i osobni rast. Vrijeme koje studenti provode na JWU nije ništa drugo nego transformativno, što potvrđuju rezultati karijere, predviđena primanja i ocjene ekonomske mobilnosti. Utjecaj sveučilišta je globalan, s bivšim studentima u 125 zemalja koji nastavljaju karijere diljem svijeta.

Kontakt: Keith Richardson
24 sata dnevno: 800.559.3853.0000

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *