March 21, 2023


DUBAI – Peta tenisačica svijeta Aryna Sabalenka nada se da će organizatori Wimbledona biti “malo otvoreniji” prema ideji da se Bjelorusima i Rusima dopusti da igraju na izdanju 2023. godine.

Bjeloruskinja, polufinalistica turnira 2021., bila je jedna od nekoliko visokorangiranih igračica koje su ranije ove godine bile zabranjene u Wimbledonu nakon što je All England Club izrekao zabrane ruskim i bjeloruskim igračima kao odgovor na rusku invaziju na Ukrajinu.

“Mislim da nemam kontrolu nad ovom situacijom. Samo sjedim i čekam odluku. Što god se dogodi, bit će”, rekla je Sabalenka za AFP na Svjetskom teniskom prvenstvu u Dubaiju.

“Ako će nas zabraniti još jednu godinu, pa što bude, zabavit ću se kod kuće u Miamiju, provest ću vrijeme sa svojom obitelji i odraditi još jednu brucošku sezonu.

“Kakva god bila njihova odluka, to je njihova odluka. Nije me briga za Wimbledon.”

Na pitanje je li optimistična da će All England Club promijeniti svoju odluku, 24-godišnjakinja je rekla: “Stvarno se nadam da su otvoreniji prema nama.

“Ali kao što je prošla godina pokazala, oni nisu baš zadovoljni (s) Bjelorusijom i Rusijom u ovom događaju.”

Prošle subote u Abu Dhabiju, britanski prvi nositelj Cameron Norrie rekao je da bi volio vidjeti Ruse i Bjeloruse dobrodošle natrag na turnir.

“Što se mene tiče, želim da igraju najbolji igrači na svijetu,” rekao je Nouri, 14. nositelj, koji je polufinalist Wimbledona 2022. godine.

“Osjećao sam da je prošla godina bila teška za ove dečke, a posebno za Daniila (Medvedeva) i Andreja (Rubljova), koji imaju šanse osvojiti Wimbledon. Posebno znam koliko su ti dečki žrtvovali u svojim karijerama i očito su njihovi ciljevi vrlo visoko za osvajanje četiri turnira.

“Tako da mi je stvarno bilo krivo zbog tih tipova.”

Prema britanskim medijima, očekuje se da će All England Club o ovom pitanju donijeti odluku do travnja, a natjecanje bi trebalo početi 3. srpnja.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *