March 28, 2023


Daniel Fernandez došao je na Sveučilište Texas Permian Basin iz gradića u Nevadi ne znajući sa sigurnošću što bi trebao studirati ili nastaviti kao karijeru.

Sada kao trenutni apsolvent, Fernandez radi kao softverski inženjer u Verde Miningu u Midlandu – tvrtki za rudarenje bitcoina. Fernandez je počeo s njima prošlog ljeta kao pripravnik i dobio je to mjesto nakon što je diplomirao.

Kao softverski inženjer Verdea, Fernandez radi sa višim programerom softvera i pomaže u funkciji pozadinskog poslužitelja Verde Mininga – poslužitelju koji upravlja performansama i stanjem strojeva za rudarenje bitcoina.

“Poslužitelj koji smo pokrenuli lokalno s rudarima, i možemo komunicirati s njim i upravljati rudarima na temelju toga rade li ili ne, i ako rade loše, takve stvari. Možemo ponovno pokrenuti na daljinu”, rekao je.

Fernandez je stažiranje pronašao na isti način na koji to čine mnogi studenti – od letka koji je visio na zidu do reklamiranja mogućnosti stažiranja na UTPB-u u okviru svog smjera.

Rekao je da UTPB dobro radi na povezivanju sa studentima kada su u pitanju mogućnosti stažiranja, sajmovi poslova i posjećivanje poslodavaca. Također je tvrdio da profesori na njegovom glavnom predmetu imaju stvarno iskustvo i da su voljni ostati nakon nastave, odričući se svog vremena za pregled koncepata sa studentima.

Fernandez je u dobi od 17 godina završio srednju školu u Winnemucci, Nevada, gradu u sjevernom središtu države s oko 8000 stanovnika, s diplomom i diplomom suradnika umjetnosti. UTPB je pronašao dok je tražio fakultet.

“Čini se kao prilično pristupačna opcija”, rekao je Fernandez. “Dobio sam predsjedničku stipendiju (punu stipendiju), pa sam bio kao Texas, nikad nisam bio u kojem, zašto ne?”

Fernandez je tvrdio da nije razmišljao o svom području studija ili karijernim težnjama sve do zadnje godine srednje škole.

“Znao sam da dobro rješavam probleme”, rekao je, “matematika mi je uvijek bila laka.” Na kraju se odlučio za informatiku, zbog svojih prirodnih vještina i sposobnosti.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *