February 5, 2023


Zajednička studija Jackfruit365 i BeatO sugerira da bi brašno od zelenog kruhovca moglo biti pristupačno prehrambeno rješenje za liječenje dijabetesa.

Nova studija sugerira da uključivanje zelenog brašna od jackfruita u terapiju medicinske prehrane (MNT) može pomoći pacijentima s dijabetesom tipa 2 (T2DM) u kontroli razine šećera u krvi. Korištenje brašna od zelenog jackfruita u terapiji medicinske prehrane zajedno s farmakološkim intervencijama značajno je smanjilo razine HbA1c i PPG (postprandijalna glukoza u krvi) u samo tri tjedna.

Studiju su zajednički proveli Jackfruit365, tvrtka koja stoji iza patentiranog brašna od zelenog kruhovca, i BeatO, digitalna platforma temeljena na aplikaciji koja pruža sveobuhvatne, klinički dokazane programe skrbi za dijabetes. Procijenili su učinkovitost konzumiranja brašna od zelenog jackfruita kod indijskih pacijenata s dijabetesom, koji su imali glukometar povezan s pametnim telefonom (SCG) (BeatO aplikacija) za praćenje razine glukoze u krvi u stvarnom vremenu. Pacijenti su konzumirali brašno od zelenog jackfruita (30 grama dnevno tijekom 3 tjedna, zamjenjujući jednaku količinu rižinog ili pšeničnog brašna) zajedno s lijekovima i redovitim savjetovanjem BeatO-ovog CDE-a.

Značajno smanjenje prosječne razine šećera u krvi primijećeno je u samo tri tjedna uključivanja brašna od zelenog jackfruita u njihovu prehranu, s većom učinkovitošću u podskupini s višim HbA1c. Brašno od zelenog jackfruita sadrži veliku količinu vlakana, topivih i netopivih, te ima malo ugljikohidrata i kalorija, čime pomaže u snižavanju šećera u krvi (GL). Rezultati su predstavljeni na konferenciji Međunarodne dijabetičke federacije (IDF) u Lisabonu.

Dijabetes se brzo povećava među indijskim stanovništvom

James Joseph, osnivač Jackfruit365.com, izrazio je zabrinutost da prevalencija dijabetesa brzo raste među masama u Indiji. Rekao je da više od 70 milijuna ljudi trenutno boluje od dijabetesa i da se očekuje da će taj broj porasti na više od 134 milijuna do 2045. godine, opisujući to kao ozbiljan zdravstveni problem.

Klinička studija o zelenom jackfruit-u Jackfruit365 provedena je na 353 ispitanika na Državnom medicinskom koledžu, Srikakulam, Andhra Pradesh, Indija. Rezultati su također objavljeni u časopisima American Diabetes Association i Nature Group. Izvješće o studiji naglašava terapijski potencijal uključivanja brašna od zelenog kruhovca u svakodnevnu prehranu dijabetičara.

Razina glukoze u krvi pacijenata praćena je u stvarnom vremenu pomoću aplikacije BeatO dok su konzumirali brašno od zelenog jackfruita. Zajednička studija Jackfruit365 & BeatO naglašava potencijalne prednosti konzumiranja klinički dokazanog prehrambenog sastojka koji se temelji na inovativnoj tehnologiji za praćenje i kontrolu šećera u krvi kod osoba s dijabetesom.

Gautam Chopra, suosnivač i glavni izvršni direktor tvrtke BeatO, vjeruje da brašno od zelenog jackfruita može biti pristupačno prehrambeno rješenje za upravljanje dijabetesom za mase. Dodao je da slijeđenje zdrave prehrane uz samokontrolu glukoze u stvarnom vremenu može pomoći osobama s dijabetesom da poboljšaju razinu šećera, cjelokupno zdravlje i kvalitetu života.

Razrađujući digitalnu skrb o dijabetesu, dr. Mudit Sabharwal, liječnik konzultant u BeatO-u, naglasio je da ekosustav povezane skrbi temeljen na aplikaciji za upravljanje kroničnim stanjima kao što je dijabetes pomaže u upravljanju pacijentima i dovodi do boljih zdravstvenih ishoda.

Total Wellness sada je udaljen samo jedan klik.

Prati nas


Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *