May 29, 2023


Nakon završetka sezone, vrijeme je i za rangiranje zemalja koje su se ove godine nametnule, predvođene simboličnim tenisačima, ali ne samo: poredak prema broju osvojenih naslova prema nacionalnosti onih koji su trijumfirali .

Španjolska je na vrhu ove ljestvice. Zemlja je dominirala turnejama i ljestvicom sa svoja dva glavna čovjeka: iskustvom Rafaela Nadala. Mladi Carlos Alcaraz. Za potonju, pet naslova ove sezone: US Open je bio ona Šerbet na torti Svjetski broj jedan.

Slijedi Rafael Nadal s četiri naslova, uključujući dva Grand Slam turnira. Ostalih pet su: dva Roberta Bautiste Agosta; Pablo Carreno Busta na Canada Masters 1000; Po jedan naslov za Alberta Ramosa-Vinolasa i Pedra Martineza.

Drugo mjesto za Sjedinjene Američke Države s osam naslova. Taylor Fritz vodi s tri naslova: 250 u Eastbourneu, 500 u Tokiju i 1000 u Indian Wellsu. Dva za Ripley Opelku, jedan za Maxime Cressi i dva za Brandona Nakashimu: posljednji za San Diego i ATP Next Gen Finals.

Tu je pitanje Rusije

Na trećem mjestu je Italija sa šest osvojenih naslova. dva Mattea Berrettinija, oba na travi (Stuttgart i London); Dva za Lorenza Musettija, jedan na zemljanoj podlozi i jedan na tvrdoj podlozi. Dodan je naslov i za Jannika Sinnera i za Lorenza Sonega: za prvog je stigao Kup Umaga, a za drugog iz Marseillesa.

The zvijezda S ovog poretka je Rusija. Ruski igrači osvojili su ukupno sedam naslova, ali u statističke svrhe državi se priznaju samo tri naslova, oni osvojeni prije zabrane u ožujku: Karatsev u Sydneyu, Rublev u Marseilleu i Dubaiju.

Ostale zemlje pojavljuju se na ovoj ljestvici uglavnom zato što je jedna osvojila sve za tu zemlju: petorica Srbija Novaka Đokovića; Četvorica iz Kanade Felixa Auger-Aliassimea; Holger Rohn iz Danske Tri; Tri iz Norveške, Casper Rudd.

Tek tri godine stara Australija vidjela je tri različita favorita: Nicka Kyrgiosa, Alexa de Minaura i Thanasija Kokkinakisa. Zasluge za slike: Getty ImagesSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *