February 9, 2023


Keto dijeta
Izvor slike: FREEPIK Imajte na umu ove točke ako ste na keto dijeti

Keto dijeta ili keto dijeta je dijeta s niskim udjelom ugljikohidrata i visokim udjelom masti koja nudi brojne zdravstvene prednosti. Ketogena dijeta može imati koristi protiv dijabetesa, raka, epilepsije i Alzheimerove bolesti. Keto dijeta je dijeta koja se fokusira na namirnice koje sadrže mnogo zdravih masti, odgovarajuće količine proteina i vrlo malo ugljikohidrata. Cilj je dobiti više kalorija iz masti nego iz ugljikohidrata. Iako je ova dijeta najprikladniji način mršavljenja, mnogi se žale na prekomjernu težinu. Dakle, evo nekih uobičajenih grešaka u keto dijeti na koje morate obratiti pažnju.

Uobičajene pogreške na keto dijeti treba izbjegavati

1. Ne pije dovoljno vode na keto

Dehidracija je povećana mogućnost ketogene dijete. “Naglo smanjenje unosa ugljikohidrata na ketogenoj dijeti može uzrokovati pomake u ravnoteži tekućine i elektrolita. Ugljikohidrati se pohranjuju zajedno s vodom u tijelu, pa se voda gubi kako se te zalihe troše.

2. Ne jedete dovoljno masti

Moderni pristup masnoćama često je strah i strah, ali to nije način da se slijedi keto dijeta. Konzumiranje masti također našem tijelu daje do znanja da je u redu sagorijevati masnoće za energiju i navikava se na to. Vrijeme je da prebolimo problem sala koji nas čini debelima za cijeli život.

3. Nedostatak elektrolita

Elektroliti su esencijalni minerali koji su važni za održavanje mnogih funkcija u vašem tijelu. Početnici mogu češće posjećivati ​​kupaonicu, a što više mokre, to je veći gubitak elektrolita. To se događa u ranim fazama pridržavanja dijete. Važno je usredotočiti se na tekućine i elektrolite na ovom planu.

4. Zaboravljate jesti hranu bogatu omega-3 masnim kiselinama

Kada birate masti, nastojte uključiti više protuupalnih omega-3 masnih kiselina, posebno EPA i DHA, vrste koje se nalaze u lososu, sardinama, kamenicama, haringama i školjkama. Ostale zdrave masti također su dobar izbor; Avokado, maslinovo ulje i sjemenke poput chia sjemenki i lanenih sjemenki trebaju biti uključeni u plan prehrane.

5. Istražite povrće koje jedete

Povrće sadrži ugljikohidrate, što znači da morate paziti koliko jedete, pa makar to bila i zelena salata. Ako niste oprezni ili ga jedete besplatno, možete pretjerati s ugljikohidratima i tako se baciti u ketozu.

Pročitajte i: Brinete li se hoćete li se zimi udebljati? Dodajte Bathua raitu svojoj prehrani i naučite o njezinim zdravstvenim prednostima

Također pročitajte: Ovih 5 nutrijenata ne samo da su dobri za imunitet, već pomažu i u brzom mršavljenju

Najnovije vijesti o zdravlju

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *