March 30, 2023


Napori gradonačelnika Erica Adamsa da podigne kvalitetu hrane koja se poslužuje u javnim školama New Yorka mogli bi biti usporeni nizom potencijalno zabrinjavajućih prepreka — uključujući stanje kuhinja u školskom sustavu.

U utorak poslijepodne, grad se priprema objaviti plan nadogradnje desetaka školskih kantina na suvremeniji model samoposluživanja, uzmi i idi, ali mnoge kuhinje u starijim školskim zgradama također trebaju renoviranje, poput nove opreme i klima uređaji.

“Nisu sve kafeterije iste”, rekla je vijećnica Carmen De La Rosa, koja je članica Odbora za obrazovanje Gradskog vijeća New Yorka. – Nije mi jasno koje škole imaju što.

Ured za hranu i prehranu pri Ministarstvu obrazovanja upravlja s 1300 kuhinja u lokalnim školama, uključujući neke čarterske i nedržavne škole — ali neke se kuhinje oslanjaju na podgrijavanje obroka jer nemaju pećnice za suho kuhanje, koje se često moraju osigurati usluga. Svježa, ali kvarljiva hrana koju je Adams zagovarao.

Kuhinja u srednjoj školi Hillcrest u Queensu prikazana je u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. Hillcrest je korisnik programa preuređenja školske kantine.

Drugi imaju peći, ali možda nemaju odgovarajuću ventilaciju da bi ih koristili, istaknula je de la Rosa, koja je rekla da nije svjesna kakvih planova menadžmenta rješava te probleme. Lipanjsko izvješće vijeća sugeriralo je da su ulaganja u kuhinjsku infrastrukturu neophodna za provedbu Adamsovih političkih ciljeva.

U izvješću se navodi da “mnogim školama nedostaje oprema za kuhanje hrane, a umjesto toga imaju samo mogućnost zagrijavanja unaprijed pripremljene hrane.” “Zapravo, mnogim školskim kuhinjama nedostaje klima-uređaj, a pretjerana toplina stvara probleme s pripremom hrane, kao i uzrokuje nezdrave radne uvjete za radnike školske prehrane.”

Grad osigurava da svaka škola ili ima kuhinju ili dobiva dnevne obroke iz obližnje škole. Sve kuhinje imaju opremu za spremanje veganskih recepata petkom, prema gradskoj vijećnici — novoj inicijativi pod vodstvom gradonačelnika grada koji je često vegan.

Kafeterija u srednjoj školi Hillcrest u Queensu prikazana je u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. Hillcrest je korisnik školskog programa preuređenja kafeterije.

Adamsov cilj bio je osigurati više zdrave hrane za školsku djecu Bio je naveliko hvaljen, au utorak planira najaviti renoviranje desetaka kafeterija.

Inicijativa, koja je financirana s 50 milijuna dolara u kapitalu, usmjerit će se prema razvoju više od 80 školskih zgrada tijekom sljedeće godine. Oglas se temelji na nedavnom pilot programu za koji zagovornici kažu da će potaknuti više učenika da jedu školsku hranu – tako što će hranu učiniti lakšom za držanje i opremiti je atraktivnijim rasporedom sjedećih mjesta.

“Često o školi razmišljamo kao o čitanju, pisanju i aritmetici, ali učenici također dolaze ovamo kako bi razvili svoje društvene vještine”, rekao je Scott Milczewski, ravnatelj srednje škole Hillcrest, jedne od pilot lokacija. “Omogućuje djeci da budu društvenija za vrijeme ručka.”

Brojke s ploče pokazuju da su 44 srednje i srednjoškolske menze preuređene kako bi izgledale više kao blagovaonica ili fakultetska blagovaonica do ovog svibnja.

Kafeterija u srednjoj školi Hillcrest u Queensu prikazana je u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. Hillcrest je korisnik školskog programa preuređenja kafeterije.

“Učionica nije jedino mjesto u školskoj zgradi gdje dijete uči”, rekao je Adams u izjavi. “Dvije godine nakon pandemije shvaćamo koliko je važno da se učenici mogu međusobno družiti i komunicirati u ugodnom okruženju uz zdrav, kulturno primjeren obrok.”

Fokus na školske doručke i ručkove dolazi u kritičnom trenutku, jer je nesigurnost hrane porasla za 46% među djecom diljem grada tijekom pandemije, prema izvješću vijeća. Škole koje su odabrane za rekonfiguraciju bile su koncentrirane u četvrtima koje su nerazmjerno pogođene COVID-om, rekli su obrazovni dužnosnici, a na temelju upisa i sudjelovanja u školskim ručkovima.

Kafeterija u srednjoj školi Hillcrest u Queensu prikazana je u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. Hillcrest je korisnik školskog programa preuređenja kafeterije.

Renovacije uključuju prelazak na model samoposluživanja gdje se učenici mogu brzo kretati kroz vitrine s ponudom mlijeka s niskim udjelom masnoće, svježeg voća, hladnih obroka poput salata i sendviča, dnevnih toplih obroka poput štapića mozzarelle ili pizze i specijaliteta. Također uključuje nove stolove, stolice i dekor.

U okrugu 28, gdje se nalazi srednja škola Hillcrest, renoviranje tamo i na drugom mjestu dovelo je do povećanja sudjelovanja od gotovo 44% tijekom prve godine, prema Lauren Pacioni, koja nadzire usluge hrane i prehrane za okrug.

“Studenti imaju više izbora i više raznolikosti koje vole”, rekao je Paccioni.

Poboljšanja kafeterija posljednja su na popisu politika uvedenih pod Adamsom za poboljšanje kvalitete školske hrane.

Kafeterija u srednjoj školi Hillcrest u Queensu prikazana je u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. Hillcrest je korisnik školskog programa preuređenja kafeterije.

Na početku svog mandata gradonačelnik je uveo “vegetarijanske petke”—kasnije preimenovane u “biljne” jer su neka hrana i pića životinjskog podrijetla—kako bi potaknuo zdravu prehranu. Hizzoner je također sazvao novo “vijeće kuhara”, koje vodi dnevna TV zvijezda Rachael Ray, kako bi razvili više od 100 veganskih recepata za gradske škole.

Ali još uvijek postoje problemi za škole da u potpunosti realiziraju Adamsov novi program školske prehrane.

Donald Nesbitt, izvršni potpredsjednik DC 37′s Local 372, koji zastupa radnike školske prehrane, nedostatak štednjaka u školskim kantinama ne smatra nužno velikim problemom, s obzirom na to da škole s funkcionalnim kuhinjama imaju mogućnost osigurati vlastite . Napravljeno za škole koje to ne čine.

Udarne vijesti

Udarne vijesti

kako to biva

Primajte ažuriranja o pandemiji koronavirusa i drugim vijestima kako se to događa pomoću naših besplatnih upozorenja e-poštom o izvanrednim vijestima.

“Neke od škola su škole u koje prevozite hranu. Oni zapravo tamo ne kuhaju obrok. On se pravi, priprema u školi koja ima pećnicu i zatim se pakira u vrećice, a DOE zapravo unajmljuje uslugu ili dobavljaču za prijevoz hrane na ta mjesta”, rekao je.

Kafeterija u srednjoj školi Hillcrest u Queensu prikazana je u ponedjeljak, 19. prosinca 2022. Hillcrest je korisnik školskog programa preuređenja kafeterije.

No Nesbitt, koji je radio kao kuhar u javnoj školi od 1998. do 2014., rekao je da se sektor još uvijek suočava sa značajnim problemima s osobljem koji proizlaze iz pandemije. Također je nejasno koliko školskih kuhinja ima opremu u dobrom stanju, a koliko ne — i da je uzimanje te zalihe nešto što bi grad trebao dobiti.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *