March 23, 2023


Najdulje je vrijeme Shiba Inu (SHIB) meme coin bio omiljeni kit Ethereuma. Ova podrška je potaknuta brzim rastom kriptovalute koja je nekima od ovih kitova donijela višemilijunske zarade. Međutim, s kripto zimom, SHIB je pretrpio najgori pad, zbog čega su kitovi Ethereuma odvratili pažnju od meme coin-a.

Shiba Inu pada u nemilost

U jednom trenutku, posjedi Shiba Inua od 5000 najboljih Ethereum kitova dosegnuli su milijardu dolara na svom vrhuncu. Od tada je došlo do stalnog pada cijene digitalne imovine i kitovi su s vremenom napustili veliki dio svojih pozicija.

Čak i dok su kitovi Ethereuma cijepali svoje posjede SHIB-a, novčić meme uspio se pojaviti među 10 najvrjednijih posjeda dolara. To je bilo do sada kada ETH kitovi više nemaju SHIB.

Ovi kitovi s prosječnom vrijednošću od 8,4 milijuna dolara u ETH-u zamijenili su svoje posjede tokena za Metaverse token, koji sada čini 35,59% vrijednosti tokena, isključujući ETH. Sljedeći na redu je stETH koji čini 34,21%, a slijedi ga ANT s 12,45%.

Grafikon cijena Shiba INU (SHIB) s TradingView.com

SHIB price struggling at $0.0000085 | Source: SHIBUSD on TradingView.com

Hoće li to utjecati na cijenu SHIB-a?

Cijena Shiba Inua već je pala za oko 5% u posljednja 24 sata u ranim jutarnjim satima u petak, ali taj se pad ne može pripisati uklanjanju meme kovanice s 10 najvećih Ethereum kitova. Šire tržište kriptovaluta pretrpjelo je slične gubitke s bitcoinom koji je pao ispod 17.000 dolara.

Osim toga, čini se da SHIB ne ide loše za sebe. Meme kovanica sada je na popisima više od 1,8 milijuna korisnika Coinmarketcapa, što ga čini jednim od najplaćenijih kovanica. Također je sedma najgledanija kriptovaluta na mjestu prikupljanja podataka.

Također su u tijeku napori zajednice da se spali što je više moguće SHIB-a kako bi se smanjila opskrba. U posljednjem danu spaljeno je nešto više od 14 milijuna SHIB tokena, prema podacima Shipburn trackera. Trenutačno se više od 41% ukupne ponude SHIB-a sada nalazi u spaljenim (mrtvim) novčanicima.

Shiba Inu se u vrijeme pisanja ovog teksta trgovao po cijeni od 0,0000085 USD. Trenutno je digitalna valuta 16. najveća po tržišnoj kapitalizaciji, a cijena kovanice pala je za 7,94% u proteklom tjednu.

Istaknuta slika s Analytics Insighta, grafikon s TradingView.comSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *