June 4, 2023


Haru Invest

Američka senatorica Cynthia Loomis ostaje nepokolebljiva zagovornica Bitcoina, budući da želi dodati Bitcoin u mirovinske fondove usred posrnulog tržišta kriptovaluta.

“Vrlo mi je ugodno osigurati da ljudi mogu uključiti Bitcoin u svoje mirovinske fondove jer se jako razlikuje od drugih kriptovaluta”, rekao je Lummins nedavno za Semafor.

Međutim, ovo nije prvi put da je senator izrazio pozitivnost prema bitcoinu. U lipnju 2021., govoreći na samitu financijskih savjetnika CNBC-a, Cynthia Loomis pozvala je Amerikance da koriste Bitcoin u svojim mirovinskim planovima kao dio raznolike strategije. drugi, u intervju Uz CNBC prije šest mjeseci, Lummis je potaknuo Amerikance da ulože svoj mirovinski novac u Bitcoin.

Od tada je tržište pretrpjelo neke velike udarce dok se borilo s FTX debaklom, praćenim bankrotima i panikom. Nakon toga je cijena bitcoina pala na nove najniže razine i sada je 70 posto ispod svog vrha.

Cynthia Loomis, Bitcoin entuzijastica

Lummis je poznata zagovornica kriptovaluta na Capitol Hillu, a prema njezinim financijskim podacima, posjeduje između 100.000 i 350.000 dolara u tokenima.

“Osobno mislim da će bitcoin porasti, budući da će biti izrudiran samo 21 milijun bitcoina”, dodao je Loomis. “Ovo je osobno uvjerenje, samo na temelju njegove rijetkosti.”

Iako je senator rekao da je bitcoin jedina kriptovaluta koja se kvalificira kao roba zbog rujanskog spajanja Ethereuma. Ethereum sada vidite kao kolateral.

Lummis je jedan od arhitekata značajne objedinjene legislative, Lummis-Gillibrand legislative, kako bi se okončala zabuna oko toga jesu li kriptovalute roba ili vrijednosni papiri.

Iako je tržište nedavno bilo turbulentno, planira se ponovno uvesti ovaj zakon u siječnju, kako bi se razjasnili specifični pojmovi poput “digitalne imovine”. U ranijoj izjavi rekla je da je pad FTX-a povećao entuzijazam za prijedlog zakona koji se ponovno predstavlja u novom Kongresu sljedećeg mjeseca i uspostavlja jasne regulatorne standarde koji bi bili od koristi potrošačima uključenim u trgovanje digitalnom imovinom.

Osim toga, senator se planirao sastati s Komisijom za vrijednosne papire i burzu nedugo nakon što je dobio zabrinutost oko nekih “nenamjernih posljedica”.

Pročitajte naše najnovije tržišno izvješće

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *