May 30, 2023


Senator Cory Booker (D-N.J.) rekao je u srijedu na saslušanju u Senatu o hrani kao lijeku da Sjedinjenim Državama treba pristup “cijele vlade” u rješavanju bolesti povezanih s prehranom.

“Trenutno u Sjedinjenim Državama polovica našeg stanovništva je u preddijabetesu [or] On ima dijabetes tipa 2, rekao je Booker, koji je predsjedavajući pododbora Senata za poljoprivredu, prehranu i šumarstvo za hranu, prehranu, specijalizirane usjeve, organske proizvode i istraživanje. “To je nešto što ne pogađa isključivo starije ljude. .četvrtina tinejdžera danas je u preddijabetesu.” dijabetičari ili pate od dijabetesa tipa 2. Velik dio toga može se pripisati alarmantnoj činjenici da ultraprerađena hrana sada čini dvije trećine kalorija u prehrani naših djeca i tinejdžeri.”

Sustav temeljen na wellnessu

Booker, vegan koji je prošlog ljeta dva mjeseca izbacio dodani šećer, primijetio je da je u rujnu “Bijela kuća objavila hrabar nacrt za uklanjanje gladi, poboljšanje prehrane i smanjenje epidemije bolesti povezanih s prehranom. Nacionalna strategija je pozivamo da nastavimo s istraživanjem i proširimo naše prehrambene programe.” kao lijek”, poput financiranja pilot programa za integraciju medicinski dizajniranih obroka i savjetovanja o prehrani u naše programe Medicare i Medicaid.

Booker je dodao da je poticanje poljoprivrednika na uzgoj voća i povrća na istoj razini na kojoj savezna vlada subvencionira proizvodnju usjeva “za mene glavni prioritet sa Zakonom o poljoprivredi”.

Senator Mike Brown (R-Indonezija), visoko rangirani član pododbora, primijetio je da kada je vodio svoju obiteljsku tvrtku distribucije dijelova za kamione, “izgradili smo sustav temeljen na dobrobiti i zaobišli sustav zdravstvene skrbi i zaposlenike angažirali na vlastitom blagostanje.” Primjerice, zaposlenicima je ponuđena besplatna biometrijska provjera, “a ako je ne dobijete, bit ćete kažnjeni jer niste učinili pravu stvar”.

Dodao je da wellness program i danas traje. „Osoblje ga nije imalo [health insurance] Premije osiguranja porasle su u 15 godina i sada su niže za franšizu nego tada, jer su postali potrošači zdravstvene zaštite. Ukratko, to je ono što trebamo učiniti na širem planu u cijeloj zemlji.”

No očevici su rekli da mnogi ljudi – osobito oni s ograničenim prihodima ili oni koji žive u “pustinjama hrane” bez pristupa zdravoj hrani – imaju poteškoća u nabavi zdravih obroka i svježeg voća i povrća. “Radio sam 20 godina kao liječnik primarne zdravstvene zaštite i bolnički liječnik na pola radnog vremena u Veterans Affairs Medical Center u Philadelphiji”, rekao je Kevin Volpe, MD, PhD, osnivački direktor Centra za zdravstvene poticaje i bihevioralnu ekonomiju na Sveučilištu iz Pennsylvanije. “Mnogi moji pacijenti imaju kronične bolesti, poput kongestivnog zatajenja srca i dijabetesa, koje su pogoršane njihovim izazovima u pronalaženju pristupačne, zdrave hrane.”

Nedostaci u kliničkim ispitivanjima

“Dokazi upućuju na to da se uključivanje hrane kao medicinskih programa u zdravstvenu skrb može povezati s poboljšanjima u ishodima”, rekao je Volpe, koji je također član Odbora za koordinaciju zagovaranja Američke udruge za srce (AHA). “Na primjer, medicinski osmišljeni obroci povezani su s manjim brojem prijema u bolnice i ustanovama za njegu, manjim brojem posjeta hitnoj službi i nižim troškovima zdravstvene skrbi.”

Međutim, kada je u pitanju dokazivanje vrijednosti hrane kao lijeka, rekao je, “provedeno je samo nekoliko randomiziranih kontroliranih ispitivanja, koja su obično mala i stoga ne mogu dati konačne odgovore. Općenito ne uključuju slobodu izbora i unos pacijenata, što smanjuje potencijalne stope sudjelovanja.” “.

“Kako bismo oslobodili puni potencijal hrane kao lijeka, moramo sustavno odgovoriti na važna pitanja o gustoći hrane, trajanju i isporuci kao medicinskim intervencijama; ulozi preferencija i izbora pacijenata; uključivanju obrazovnih strategija ponašanja ili smjernica; i komparativnoj učinkovitosti o načina za promjenu ponašanja i navika te isplativosti,” dodao je Volpe, napominjući da su American Heart Association i Rockefeller Foundation izdvojili ukupno 250 milijuna dolara za izgradnju nacionalne Inicijative za istraživanje hrane kao lijeka. Organizacije planiraju pokrenuti inicijativu sljedećeg proljeća.

John Bulger, DO, MBA, glavni medicinski službenik za osiguranje i strateška partnerstva u Geisinger Health Planu u Danvilleu, Pennsylvania, raspravljao je o uspjehu projekta Fresh Food Farmacy zdravstvenog plana, koji svakom od 1600 sudionika programa osigurava dovoljno zdrave hrane za 10 obroka za njih i njihove obitelji svaki tjedan; Sudionici također dobivaju kliničke intervencije od voditelja skrbi, dijetetičara i savjetnika za edukaciju o dijabetesu. Rezultati? Rekao je da je prosječna razina HbA1c sudionika pala za polovicu, a da su se posjeti bolničkom hitnom odjelu smanjili za 30%.

Bulger je naveo primjer 55-godišnjaka koji je imao 181 funtu. Baka udovica, Rita, koja je bila prva pacijentica programa. “njoj [blood] Šećer je bio otprilike tri puta veći od onoga što bi trebao biti… a kolesterol joj je bio dvostruko veći od onoga što bi trebao biti. Nakon što je prošla kroz program, zapravo je imala normalan šećer u krvi – snizila je šećer u krvi za dvije trećine. Izgubio sam 50 lbs [reach] 135 funti i smanjila svoj loš kolesterol s dvaput onoga što bi trebao biti, na polovicu normalnog maksimuma.”

Rekao je da Geisinger sada proširuje program kako bi uključio dodatne bolesti poput bolesti bubrega i zatajenja srca.

Uloga mesa i mliječnih proizvoda

Sen. Roger Marshall, MD (RK), istaknuo je da je radio sa senatorom Kirsten Gillibrand (D-N.Y.) [school] Koncentrat za ručak – točnije punomasno mlijeko. Imat ćemo generaciju osteoporoze i osteoporoznih žena u 40-ima umjesto u 50-ima jer ne piju mlijeko u školi.”

Također je izrazio zabrinutost što je Služba za hranu i prehranu Ministarstva poljoprivrede “nedavno dala preporuke za program WIC [the Women, Infants, and Children program] Što je uključivalo dodatne nemliječne alternative za majke i djecu… Mislim da je to u suprotnosti s preporukama za povećanje izbora mliječnih proizvoda u Dijetetskim smjernicama za Amerikance. A onda sam zabrinut zbog ‘bezmesnog ponedjeljka’ i utjecaja nedostatka proteina na ljudsku prehranu.” Svjedoci su upitani misle li da su meso i mliječni proizvodi važni izvori proteina i kalcija.

“To je složeno pitanje na koje treba odgovoriti”, rekao je Volpe, dodavši, primjerice, da su neka mesa zdravija od drugih. “Očito je da su zasićene masnoće problem za ljude sa srčanim bolestima. Isto je i s mliječnim proizvodima – mislim da u nekim slučajevima postoje zdrave alternative, ali vrlo je važno imati dovoljno proteina u prehrani. Dakle, moramo znati Sveobuhvatno, kako to postići, s obzirom na cijeli niz izbora hrane.”

  • Autor['full_name']

    Joyce Frieden nadzire MedPage Today’s izvještavanje o Washingtonu, uključujući priče o Kongresu, Bijeloj kući, Vrhovnom sudu, zdravstvenim trgovačkim udrugama i saveznim agencijama. Ima 35 godina iskustva u pokrivanju zdravstvene politike. slijediti

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *