March 23, 2023


Složimo se, indijska kuhinja nas ne prestaje oduševljavati. Sadrži mnoštvo sastojaka koji ne samo da kuhinju čine ukusnom, već služe i kao savršeni kućni lijekovi za mnoge uobičajene bolesti. Primjerice, žlica kima nas oslobađa crijevnih tegoba, a komadić đumbira trenutno ublažava grlobolju. Druga opcija za začin su sjemenke komorača. Također se naziva saunf, ne samo da dodaje okus jelu, već djeluje i kao savršen osvježivač usta nakon jela. To nije sve. Mnogi zdravstveni stručnjaci sugeriraju da je komorač dio naše tradicionalne medicinske prakse od pamtivijeka. To je uglavnom zbog njihovih visokih nutritivnih vrijednosti (kao što je visok sadržaj vitamina C, antioksidansa, sadržaja željeza i vlakana) koje pomažu u promicanju zdravlja crijeva i pluća i više.

Pomaže li komorač pri mršavljenju? Smanjuje li komorač salo na trbuhu? Da je. Hranjive tvari u sauni pomažu u sagorijevanju masti i olakšavaju mršavljenje. Odlazak u saunu može pomoći u smanjenju nakupljanja masti poboljšavajući apsorpciju vitamina i minerala u tijelu.

Pročitajte također: Indijski kuharski savjeti: Ovaj lagani Ka Raita soufflé može učiniti čuda za probavu

245cdjd8

Kredit za sliku: iStock

Sjemenke komorača za mršavljenje: Kako vam Saunf pomaže pri mršavljenju:

  1. Prema knjizi “Ljekoviti začini” dr. Bharata Agarwala, konzumacija komorača između doručka i ručka pomaže ljudima da se dulje osjećaju sitima. To im dodatno pomaže da smanje dnevni unos kalorija.
  2. Osim toga, poznato je da konzumacija sjemenki komorača smanjuje skladištenje masti u tijelu, poboljšavajući apsorpciju vitamina i minerala.
  3. Antioksidansi u sjemenkama komorača također mogu pomoći u pokretanju našeg metabolizma. Zdrav metabolizam ključ je mršavljenja na zdrav način.
  4. Začin također sadrži fosfor, selen, cink, mangan, kolin, beta-karoten, lutein i druge koji mogu pomoći u smanjenju oksidativnog stresa u našim tijelima, štiteći od oštećenja slobodnih radikala.
  5. Također sadrži hlapljiva ulja kao što su estragol, fenkon i anetol koja pomažu u povećanju proizvodnje želučanih enzima, što rezultira većim gubitkom težine.

Kako uključiti komorač u svoju zimsku prehranu:

Prema stručnjacima, komorač možete dobiti u obliku:

To nije sve. Sjemenke komorača možete uvrstiti i u zimsku prehranu u obliku mlijeka od komorača. Prstohvat sjemenki komorača pomiješan s čašom toplog mlijeka može nam pomoći da se hranimo iznutra. Pronađimo recept u nastavku.

Recept za mršavljenje s mlijekom od komorača: Kako pripremiti Saunf Wali Doodh:

  • U tavi uzmite šalicu mlijeka i pola žličice sjemenki komorača.
  • Pustite ih da prokuhaju.
  • Mlijeko procijedite i popijte.
  • Možete dodati malo jaggera kako biste ga učinili sezonskijim (i naravno hranjivim).

Sada kada imate recept pri ruci, predlažemo da napitak pripremite kod kuće i uvrstite ga u svoju prehranu za mršavljenje tijekom zimske sezone. Ali uvijek zapamtite da je umjerenost ključna.

Odricanje od odgovornosti: ovaj sadržaj, uključujući savjete, pruža samo opće informacije. To ni na koji način nije zamjena za kvalificirano liječničko mišljenje. Za više informacija uvijek se obratite stručnjaku ili svom liječniku. NDTV ne preuzima odgovornost za ove informacije.

Istaknuti video dana

Paneer Masala Fry Recipe | Kako napraviti prženu paneer masalu

O Sumdata SahaIstraživač – tako Sumdata sebe voli nazivati. Bilo da se radi o hrani, ljudima ili mjestima, sve za čime žudite je spoznati nepoznato. Jednostavna aglio olio ili daal-chawal tjestenina i dobar film mogu joj uljepšati dan.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *