February 8, 2023


© Corinne Dubreuil / ATP Tour

Casper Road će debitirati u Aucklandu.

Rublev, Kyrgios će igrati Adelaide 2

Nakon dvogodišnje pauze zbog pandemije, ATP Tour vraća se u Auckland od 9. do 15. siječnja na ASB Classic. ATP 250 event posljednji je put održan 2020. godine, a svjetski broj 3 Casper Rudd predvodit će ga.

Norvežanin – koji je potpisao sezonu ATP Toura 2022. izborivši Nitto ATP Finals meč za naslov – vodit će Auckland Arenu, a zamjena iz Torina i svjetski broj 11 Holger Rohn također će se natjecati. Bivši Nitto ATP finalisti Cameron Norrie i John Isner također će igrati za naslov u Aucklandu, budući da se Isner bori za svoj treći naslov na turniru nakon pobjeda 2010. i 2014. godine.

Među izravnim sudionicima su četiri Argentinca, kojima se pridružuju Sebastian Paez i Pedro Cachin, te Diego Schwartzman i Francisco Sirondolo iz top 30. Alexandre Bublik, Jenson Proxby, David Goffin i Fabio Fognini su među ostalim igračima na preliminarnoj listi za prihvaćanje.

Službena aplikacija Tennis |  Preuzmite aplikaciju ATP WTA Live

Bivši prvak Rublev, Kyrgiosov domaći favorit u Adelaideu
Andrey Rublev, osvajač inauguralnog Adelaide International 2 naslova 2020., vodi u polju ove godine na ATP 250. Osmi tenisač svijeta polufinalist je u Torinu krajem 2022. i rado će preuzeti tu formu za Australiju u novoj godini.

Nick Kyrgios se prošle sezone također kvalificirao za Nitto ATP Finals kao igrač u parovima, a Australac se pridružio Rublevu i Karenu Khachanovu među izravnim pojedinačnim sudionicima.

Za naslov će se boriti i četiri Španjolca i četiri Amerikanca. Spychovu momčad predvode 13. igrač svijeta Pablo Carreno Busta i 21. igrač svijeta Roberto Bautista Agut, dok će Tommy Ball, Sebastian Korda, Maxim Cressi i Brandon Nakashima predstavljati Sjedinjene Države.

Više ovakvih priča na:Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *