February 5, 2023


Bitcoin (BTC) pada nakon što je dosegao jednomjesečni maksimum na temelju najnovijih makro podataka i ažuriranja politike iz Sjedinjenih Država.

Nakon što je cijena dosegla oko 18.370 dolara na Bitstampu 14. prosinca, BTC/USD sada vraća svoje dobitke, potičući trgovce da obrate pozornost gdje bi se mogao dogoditi sljedeći preokret.

Mišljenja su različita – neki upozoravaju da se razine podrške koje bikovi moraju držati već pogoršavaju, dok drugi vjeruju da su nedavni događaji samo još jedna točka na putu prema puno nižim razinama.

Cointelegraph razmatra što neki popularni komentatori sljedeće traže kada je u pitanju kratkoročna cijena Bitcoina.

Michël van de Poppe: Trebao bi zadržati 17.200 dolara za 20.000 dolara

Uzimamo Poziv Ukupna tržišna reakcija na Fed ovog je tjedna “relativno dosadna”, Michael van de Poppe, izvršni direktor i osnivač trgovačke tvrtke Eight, kaže da su razine podrške već blizu BTC/USD.

Uz pad para od blizu 1.000 dolara u odnosu na lokalne vrhove u vrijeme pisanja, Van de Poppe je gledao na 17.200 dolara kao granicu u pijesku za bikove.

Nakon dobitaka, više dno (HL) moglo bi biti sljedeće na kartama. S druge strane, podrška bikova može ponuditi predujam za Djeda Mraza koji uključuje putovanje preko granice od 20.000 dolara.

“Sve u svemu, imat ćemo određenu konsolidaciju Bitcoina, tražeći HL”, rekao je Reći Sljedbenici na Twitteru.

“Područje zadržavanja ostaje isto; 17,2-17,4 tisuća dolara. Ako to učinimo, put će se otvoriti prema 20,5 tisuća dolara za 2-4 tjedna.”

BTC/USD zadnji put se trgovao iznad 20 000 USD prije nego što je FTX katastrofa dovela do pada cijelog tržišta kriptovaluta za 25% ili više.

Daan Crypto Trades: Tržište želi ‘izvući sve’

Popularni trgovac i analitički račun Daan Crypto Trades kaže da Bitcoin ima uspone i padove u likvidnosti.

Uzimamo istaknuto 17 600 dolara – Najniža cijena Bitcoina od lipnja ove godine – Kao važna razina za bikove, BTC/USD je trebalo nekoliko sati da krene niže.

Kao takvo, bilo je jasno da se i duge i kratke trgovine mogu kazniti u kratkim vremenskim okvirima.

“Šalu na stranu, tržište trenutno želi izvući sve s obje strane”, Dan Napisao u sljedećem tvitu.

“Dobra je ideja zabilježiti sve neiskorištene uspone i padove kako bismo vidjeli gdje bi cijena mogla ići dalje.”

Ova neiskorištena likvidnost proširila se na nešto više od 17.000 USD u vrijeme pisanja, dok je na gore 17.750 USD i više pritisak na prodaju.

Daan je prethodno identificirao 18.200 USD kao važnu razinu za usmjeravanje prema podršci u slučaju da se trajni uzlazni trend vrati.

Grafikon BTC/USD s komentarima. Izvor: Daan Crypto Trades / Twitter

Crypto Tony: 17.300 dolara “biti pogođeno”

U međuvremenu, kolega kripto trgovac Tony rekao je kako pretpostavlja da će se tog dana ponovno pojaviti 17.300 dolara.

Povezano: Pad tržišta Bitcoina od 70% ubija ‘turiste’ Bitcoina dok vrišti mjerna vrijednost za kupovinu

“Hedge Short radi dobro i moj bivši dugi bitcoin stop loss danas će bez sumnje dosegnuti 17.300 USD. Ostvario sam samo djelomičnu zaradu na ovoj seriji, ali ne puno. Nije najbolja trgovina niti najgora” objasnio za sljedbenike.

Još jedan tweet dodao BTC/USD treba vidjeti dodatni interes za kupnju za svježi rast.

Kao što je izvijestio Cointelegraph, postoji mnogo medvjeđih akcija za akciju cijena bitcoina, uključujući onu Il Capa iz Crypto-a, koji još uvijek vjeruje da masovna kapitulacija tek dolazi.

Dugoročno, Crypto Tony također odbija isključiti mogućnost ronjenja do 10.000 dolara.

BTC/USD se u vrijeme pisanja ovog teksta, prema podacima iz Cointelegraph Markets Pro i TradingView, trguje oko 17.500 dolara, prije nego što počne trgovanje na Wall Streetu.

BTC/USD 1-satni svijećnjak (Bitstamp). Izvor: TradingView

Stavovi, ideje i mišljenja izraženi ovdje pripadaju isključivo autorima i ne odražavaju nužno niti predstavljaju stavove i mišljenja Cointelegrapha.