January 31, 2023


U nedavnoj objavi na blogu na Mediumu, bivši izvršni direktor BitMEX-a Arthur Hayes potvrdio je da je Bitcoin vjerojatno dosegao dno. Hayes tvrdi da je prisilna prodaja bitcoina od strane središnjih kreditnih institucija i rudara bitcoina vjerojatno gotova. Oni od kojih se tražilo da prodaju svoju imovinu već su to učinili. Budući da je većina središnjih zajmodavaca kriptovaluta trenutno u minusu, oni više ne izvlače zajmove ili kolaterale za likvidaciju.

Bitcoin doživljava veliki udarac nakon katastrofe FTX-a

Prema Arthuru Hayesu, pozicioniranje Bitcoina kao rezervne imovine za kriptovalutu osigurat će izvođenje ekosustava iz sjene. Čineći to, poziva ulagače da obrate pozornost na cjenovnu aktivnost Bitcoina kako bi utvrdili je li tržište dosegnulo dno ili nije.

Prema njegovim riječima, padu kriptovaluta pridonijele su centralizirane kreditne i trgovinske institucije, bitcoin rudari i obični špekulanti, dok su istinski vjernici kriptovalute profitirali od kripto zime. Kaže da nitko ne želi bankrotirati, ali se to može izbjeći.

Mnogi u zajednici kriptovaluta tek trebaju shvatiti kako neuspjeh centraliziranih kripto razmjena utječe na vrijednost bitcoina. Evo kako to sve funkcionira. Zamislite da ste trgovačko poduzeće koje je posudilo novac od CEX A; Međutim, CEX A zahtijeva plaćanje u roku od tjedan dana i morate se pridržavati. Kao trgovačko poduzeće, biti pozvan tijekom bikovskog tržišta nema velike posljedice.

Prodavanje Bitcoina je gotovo i 7 važnih savjeta - Arthur Hayes 1
Izvor: Binance

Postoje mnogi CEL-ovi koji će vam posuditi novac tako da ne morate likvidirati svoja postojeća ulaganja. Međutim, kada bikovsko tržište izblijedi i dođe do kreditne krize na cijelom tržištu, CEL-ovi se često prisjećaju svojih zajmova istovremeno. Bez pristupa daljnjem financiranju, trgovačke tvrtke moraju prodati svoje pozicije kako bi ispunile kapitalne zahtjeve.

Prije trenutnog pada tržišta kriptovaluta, najveća kategorija osiguranih zajmova bili su zajmovi podržani bitcoinom i platformama za rudarenje bitcoina. Dakle, kada stvari počnu ići loše, CEL-ovi počinju odbacivati ​​Bitcoin, jer je to sredstvo koje se najčešće koristi za jamstvo zajmova i najlikvidnija kriptovaluta.

glavne utičnice

Arthur Hayes osvrnuo se na naivnost, ili možda neznanje, investitora u kriptovalute koji nemaju pojma o tome kako CEX funkcionira. U nedavnim zahtjevima za bankrot, zajmodavci su pretpostavili da su te trgovačke tvrtke sudjelovale u superpametnim arbitražnim poslovima koji su ih učinili neosjetljivima na tržišne promjene.

Ali to više nije slučaj. Investitori sada shvaćaju da te tvrtke nisu bile ništa više od bande degeneriranih kockara i samo dugogodišnjih kockara. Jedina razlika između njih i javnosti bila je u tome što su imali milijarde dolara za igru.

Većinu Bitcoina prodali su CEL-ovi i sve velike trgovačke tvrtke. Jedina preostala imovina su nelikvidni Shitcoini, posjedi privatnih kripto kompanija i zaključani tokeni prije prodaje. Način na koji stečajni sud na kraju postupa s tom imovinom nema nikakve veze s razvojem medvjeđeg tržišta. Hayes je uvjeren da ti entiteti nemaju dodatnih bitcoina za prodaju.

Arthur primjećuje da su rudari bitcoina uzimali zajmove i, nakon što je počelo tržište medvjeda, bili su prisiljeni likvidirati svoje posjede bitcoina kako bi otplatili svoje dugove. Kao rezultat toga, njihov posjed bitcoina naglo je opao. Glassnode daje lijep grafikon koji prikazuje 30-dnevnu neto promjenu u količini Bitcoina koju drže rudari.

Naknadne infografike analiziraju kako su valovi kripto kreditne krize utjecali na rudare i što su poduzeli kao odgovor.

Rasprodaja bitcoina i 7 ključnih točaka - Arthur Hayes 2

Od početka financijske krize u ljeto, rudari su bili neto prodavači velikih količina bitcoina. Moraju to učiniti kako bi ostali u tijeku s golemim iznosima svojih obveza duga. Čak i ako nemaju duga, svejedno moraju platiti struju, a budući da je cijena bitcoina tako niska, moraju ga prodati više kako bi objekt radio. Neki rudari su umrli ili su bili prisiljeni smanjiti rad. O tome svjedoče i fluktuacije u maloprodaji.

Rasprodaja bitcoina i 7 ključnih točaka - Arthur Hayes 3

Arthur Hayes vjeruje da je Bitcoin ponovno u porastu. Izjavio je da Fed-ova politika pooštravanja ima mnogo veze s iznenadnim rastom.

Ne znam kada će i hoće li Fed ponovno početi tiskati novac. Međutim, vjerujem da će američko tržište trezora postati disruptivno negdje 2023. zbog Fed-ove pooštrene monetarne politike. U ovom trenutku, očekivao bih da će Fed upravljati bankom tiskara, a onda bi procvjetao shaka-laka – Bitcoin i sva druga rizična imovina bi porasla.

Arthur Hayes

Tržište kriptovaluta već je mjesecima u silaznoj spirali, a investitori u kriptovalute pretrpjeli su nekoliko udaraca. Oporavak je na pomolu. Međutim, proći će dug i neravan put prije nego što se tržište stabilizira.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *