February 9, 2023


Suspenzija

Lako je uzeti zdravo za gotovo naše oslanjanje na električnu energiju za održavanje svježine hrane i kuhanje. Odnosno, sve dok se snježna oluja s efektom jezera ne kotrlja prema nama ili uragan ne puše s obale.

Međutim, ako predvidimo potencijalni nestanak struje, možemo se pripremiti tako da napravimo zalihe hrane pogodne za smočnicu i opremimo naše kuhinje kako bi kvarljive namirnice bile što sigurnije. Evo kako.

Očisti kuhinju: Uključite perilicu posuđa i pospremite sve, tako da nema rasipanja vode. Postavite baterijsku svjetiljku za kuhinju/blagovaonicu, s dodatnim baterijama, i pobrinite se da posvuda imate šibice i otvarač za konzerve pri ruci.

Zalihe trgovine: Savezna agencija za upravljanje hitnim situacijama i Američki Crveni križ Preporučujemo a Trodnevna hitna zaliha hrane koja se ne kvari, kao što su konzervirano voće i sokovi, mlijeko, povrće, riba, meso ili grah, kao i žitarice, proteini, granola pločice i maslac od kikirikija. Dobar izbor je i korjenasto povrće, poput mrkve, jicama ili repe, koje se može jesti kuhano ili sirovo, te voće, poput jabuka, banana, limuna i naranči. Razmotrite prehrambene potrebe zbog dijabetesa ili drugih bolesti. Ne zaboravite hranu — i vodu — i za kućne ljubimce.

Svaka obitelj trebala bi imati barem jednog Trodnevna zaliha od 1 galona vode po osobi dnevno, plus više za pripremu hrane. Ako tlak vode padne, ispiranje WC školjke može postati problem, stoga napunite kade, očistite boce od dvije litre soda, kante za smeće ili druge čiste posude.

Kako maksimalno iskoristiti svoje zalihe hrane – čak i kada su vam pri kraju

Prikupite hladnjake i potrepštine za kuhanje: Ako imate peć na ugljen, plin ili propan ili peć za kampiranje, prikupite potrebno gorivo i alat. Ali uvijek ne zaboravite kuhati vani. Nikada ne unosite vanjski roštilj ili peć u kuću. Na taj način stvarate opasnost od požara, a ugljični monoksid koji nastaje može vas ubiti.

Kupite pakiranja s gelom i blok leda, a s približavanjem oluje kupite suhi led. Suhi ili smrznuti led pomaže da vaš hladnjak bude što hladniji. Pedeset kilograma suhog leda trebalo bi držati zamrzivač od 18 kubičnih stopa dva dana, prema USDA-i. (Ne dirajte suhi led niti ga stavljajte u izravan kontakt s hranom.)

Kupujte sapune, maramice i sprejeve bez vode.

Držite ih zatvorene. Hladnjak koji ostaje zatvoren čuvat će hranu sigurnom do četiri sata tijekom nestanka struje, prema USDA-i. Hrana će ostati sigurna do 48 sati u punom zamrzivaču i 24 sata u napola punom zamrzivaču. Ako vam je zamrzivač djelomično prazan, dodajte posude pune vode prije nego što isključite struju, tako da se mogu zamrznuti.

Ako postoji vjerojatnost da neće biti struje na dulje vrijeme, premjestite hranu u hladnjake. Obavezno dodajte dovoljno leda, suhog leda ili pakiranja smrznutog gela kako biste hranu držali u hladnjaku na 40 stupnjeva ili manje. Ovdje je koristan termometar uređaja. Dodajte još leda u hladnjak kada se počne topiti.

Bacite ga, ako sumnjate. Kvarljivu hranu — meso, perad, ribu, jaja i ostatke — koja se drži na temperaturama iznad 40 stupnjeva dulje od dva sata treba baciti, prema USDA-i. To je zato što se bakterije brzo razmnožavaju između 40 i 140 stupnjeva.

Djelomično odmrznuta hrana poput mesa, složenaca, juha ili variva, sokova, brašna, orašastih plodova i smrznutih jela/gotove hrane može biti sigurna za jelo/ponovno zamrzavanje ako još uvijek sadrži kristale leda ili je držana ispod 40 stupnjeva.

Evo koliko ovi začini trebaju stajati u hladnjaku i smočnici

Začini više opraštaju. Maslac od kikirikija, žele, umak, taco umak, senf, kečap, masline, marinade, Worcestershire umaci, soja, umaci za roštilj i hoisin umaci koji se drže na 40 stupnjeva ili više više od osam sati mogu se konzumirati. Otvorenu majonezu, tartar umak i hren ipak treba baciti nakon osam sati.

Nemojte kušati hranu ili se oslanjati na miris ili izgled kako biste utvrdili je li sigurna za jelo. Čak i hranu koja se smatra sigurnom treba temeljito zagrijati i kuhati na najnižim sigurnim temperaturama.

Smanjite otpad i dobro jedite dok koristite ono što već imate u hladnjaku i zamrzivaču

Ako je nestanak struje na pomolu i mislite da nećete biti kod kuće, razmislite o ovim savjetima:

  • Jesti u hladnjaku i zamrzivaču. Usredotočite se na obroke iz zamrzivača koje ste spremili i kuhanje svježeg voća i povrća u ladicama za hrskanje.
  • Kvarljivu hranu stavite u zatvorene plastične vrećice unutar hladnjaka i zamrzivača, tako da možete jednostavno izvaditi vrećicu s hranom i baciti je, ako je potrebno.
  • Kako ćete znati kada se vratiti ako je vaš zamrzivač izgubio (i ponovno dobio) snagu? Da kažem, prije nego što odeš predaleko, Napunite bocu ili staklenku do pola. Zamrznite ga na boku. Zatim, kad se smrzne, stavite u zamrzivač. Ako se otopi, pošaljite vodu na dno boce. Sigurno ćete znati izbaciti ponovno zamrznutu hranu.

Ako imate još pitanja o sigurnosti hrane, nazovite USDA Hotline za meso i perad na 888-674-6854 ili razgovarajte uživo na ask.usda.gov, od ponedjeljka do petka od 10 do 18 h ET.

Ako imate još korisnih savjeta za prehranu prije i nakon oluje, dodajte ih u komentarima ispod ove priče.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *