March 23, 2023


btc i eth

Objavljeno prije 2 sata

Predviđanje cijena Bitcoina i Ethereuma: Iznenadna rasprodaja na tržištu kriptovaluta prijeti da će nadoknaditi nedavni ciklus oporavka Bitcoina i Ethereuma. Zajedno s vodećima na tržištu, većina altcoina je pala i približila se dnu u studenom. Stoga, ako je prodajni pritisak prisutan, silazna spirala se može nastaviti i cijena valute će pasti ispod zadnjeg zamaha niske potpore.

Najbolji dobitnici i gubitnici

Toplinska karta kriptovaluteIzvor- Coin360

Dok medvjeđi oblak vreba na kripto tržištu, UNUS SED LEO i Toncoin jedini su novčići u zelenom među top 100. Cijena LEO trenutno se trguje na 3,91 USD uz dnevni porast od 5,34%, dok se cijena TON-a trguje na 2,46 USD bilježeći rast od 1%, 0,4%. S druge strane, Filecoin i Chainv tokeni najveći su gubitnici, s cijenom FIL-a koja je dosegnula 3,03 USD, što je pad od 21,86%, dok je XCN Cijena je na 0,02483 USD, pala je za 18,67 USD.

Zašto se tržište kriptovaluta nedavno srušilo?

Iznenadni prodajni pritisak u prostoru kriptovaluta morao se povećati kada su sudionici na tržištu postali zabrinuti za financijsko zdravlje najveće svjetske burze kriptovaluta po količini, Binance. Zabrinutost je nastala kada je Binance podnio izvješće Proof of Reserves u partnerstvu s Mazars Groupom, što su mnogi smatrali neprozirnim. Štoviše, vijest o prekidu odnosa grupe Mazars s Binanceom i nekoliko drugih kriptovaluta u optjecaju izazvala je dodatnu paniku na tržištu.

Iako je prostor kriptovaluta nedavno doživio krah burze kriptovaluta FTX, investitori su vrlo oprezni u pogledu takvih događaja.

Štoviše, glasine da će Federalne rezerve SAD-a postati agresivne u smislu podizanja stopa dovele su do još negativnosti na tržištu.

Cijena Bitcoina

Izvor – Coinmarketcap

Cijena Bitcoina doživjela je oporavak od kraja studenog do sredine prosinca. Međutim, čini se da je ovaj bikovski cjenovni trend bio dio medvjeđeg nastavka obrasca koji se zove obrnuta zastava.

Stoga je s nedavnim padom cijene cijena kovanice dala veliki pad od linije trenda podrške uzorku. Dana 16. prosinca, duga probojna svijeća podržana sve većim volumenom pokazala je povjerenje prodavatelja u daljnju korekciju.

Predviđanje cijene bitcoinaIzvor – Tradingview

Danas se cijena BTC-a trguje na 16.709 dolara i pokazuje borbu za snagu da pređe horizontalnu razinu od 16.825 dolara. Stoga, ako cijena pokaže održivost ispod spomenutih 16.825 USD ili probije liniju trenda, cijena bitcoina mogla bi pasti za 6,7% i vratiti se na 15.600 USD.

Cijena Ethereuma

Izvor – Coinmarketcap

Slično Bitcoinu, cijena Ethereuma porasla je kao odgovor na liniju trenda podrške. Međutim, 15. prosinca altcoin je probio uzlaznu crtu trenda, što ukazuje na to da se raspoloženje na tržištu promijenilo s kupnje na padovima na prodaju na vrhuncima.

Uz nastavak prodaje, cijena ETH-a je pala i probila lokalnu podršku s 1240 USD na 1222 USD. Ova probijena horizontalna razina pruža dodatni otpor u korist prodavača da zadrže kretanje prema dolje.

Predviđanje cijene EthereumaIzvor – Tradingview

Do trenutka objave, cijena Ethereuma trgovala se na 1180 USD s unutardnevnim porastom od 1,15%. Bikovska svijeća podržana manjim volumenom ukazuje na to da je tržišni sudionik više zainteresiran za prodajnu aktivnost.

Stoga bi moguća faza ponovnog testiranja mogla ponovno doći do granice od 1180 USD kako bi se obnovio medvjeđi zamah. Štoviše, pad nakon ponovnog testiranja mogao bi spustiti cijenu ETH-a na 1100-1080 USD.

Već 5 godina radim u novinarstvu. Pratim Blockchain & Cryptocurrency u posljednje 3 godine. Pisala je o raznim temama, uključujući modu, ljepotu, zabavu i financije. javi mi se na brian(at)coingape.com

Pruženi sadržaj može uključivati ​​osobno mišljenje autora i podložan je tržišnim uvjetima. Provedite vlastito istraživanje tržišta prije ulaganja u kriptovalute. Autor ili publikacija ne preuzima nikakvu odgovornost za vaš osobni financijski gubitak.

Zatvori pričuSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *