March 20, 2023


Platni div Visa zadirkivao je moguću integraciju s mrežom Ethereum kako bi se omogućio automatski sustav plaćanja. Visa već neko vrijeme radi s blockchainom. Međutim, ovaj put, ona se priprema za vlastitu kesu.

Visa želi automatizirati transakcije na Ethereumu

Visa, koja je jedan od najvećih procesora plaćanja, radi na novim načinima kako bi omogućila transakcije bez uključivanja treće strane. Platni div kreće se prema sustavu automatskog plaćanja koristeći Ethereum blockchain kako bi to postigao.

U svom prijedlogu planira iskoristiti rudarenje Ethereum računa koje je osnivač Vitalik Buterin prvi predstavio 2017. Ova apstrakcija računa omogućila bi provjeru i validaciju transakcija na blockchainu korištenjem programabilne valjanosti, prema Visi.

“To znači da umjesto tvrdo kodiranih uvjeta valjanosti u Ethereum protokolu koji će se primjenjivati ​​na sve transakcije na generički način, uvjeti valjanosti mogu se umjesto toga programirati na prilagodljiv način u pametnom ugovoru na temelju računa”, Visin prijedlog rekao je.

Grafikon cijena Ethereuma s TradingView.com

ETH price recovers above $1,200 | Source: ETHUSD on TradingView.com

U biti, Visa planira stvoriti jedan Ethereum račun koji kombinira aspekte korisničkih računa i pametnih ugovora kako bi proizveo “jedan delegirani račun”. Pokušava preuzeti operacije koje se koriste na bankovnim računima i integrirati te operacije u samoskrbničke novčanike kako bi se omogućila automatska plaćanja.

Na taj će način trgovac moći, primjerice, postaviti pametni ugovor koji kupcima omogućuje automatsko plaćanje iz osobnih novčanika. To znači dovođenje automatskih plaćanja računa koja su trenutno dostupna samo putem tradicionalne financijske infrastrukture u decentralizirani blockchain sustav. Međutim, to je još samo u fazi koncepta i još nije implementirano, iako najnoviji program EIP-4337 to razmatra kao mogućnost.

Kako bi to postigla, Visa kaže da surađuje s Ethereum programerima trećih strana. Posao koji se obavlja proteže se izvan gore spomenutih novčanika sa samostalnim skrbništvom, ali također uključuje povećanje kapaciteta transakcija i brzine mreže.

Ovo se događa samo dva mjeseca nakon što je objavljeno da je Visa podnijela zahtjeve za zaštitni znak za proizvodnju kripto portfelja. Iz perspektive plaćanja, tvrtka vjeruje da većina blockchaina treba veću skalabilnost da bi ih prihvatili veliki igrači poput Vise.

Istaknuta slika iz PCMaga, grafikon s TradingView.comSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *