June 3, 2023


pita od manga

slika: gospođice Gloy (borba za dionice)

Kao ljudsko biće koje živi u 21. stoljeću, vjerojatno se nećete iznenaditi kada čujete da pretraživanja koja vršite na Googleu nikada nisu između vas i Googlea. Postaje roba koja nam se prikuplja, pakira i poklanja na kraju svake godine kada Google Trends objavljuje svoje godišnje izvješće o Najpopularnije pretrage u Americi u posljednjih 12 mjeseci. U 2022., kao i svake godine prije toga, Amerikanci traže dobre obroke.

Imajte na umu da ovo nisu stvari koje su tražene kost 2022. nego summit uobičajen Pretraživanja, koja Google definira kao “pretraživanja koja su doživjela značajan porast prometa tijekom dugotrajnog razdoblja u 2022. u usporedbi s 2021.”. Kao rezultat toga, ovo je nedvojbeno bolja snimka naših prehrambenih života ove godine, umjesto da zavirimo u ono o čemu se neprestano pitamo iz godine u godinu (kao, recimo, Kako poširati jaja ili Da li je dobro raditi banana bread sa nezrelim bananama).

Najpopularniji američki recept u Google pretraživanjima za 2022

Evo pet najpopularnijih recepata koje smo istraživali 2022.:

5. Pita od manga
4. Brza pita
3. Mary Me Chicken
2. Cincinnati Chili
1.Sugo

Pita od manga bio je najnoviji recept koji je privukao zanimanje, s oštrim skokom u tjednu Dana zahvalnosti. Recept Samin Nosrat s NYT Cookinga često se traži tijekom blagdana, ali ovaj postoji od 2019. Potencijalni izvor interesa ove godine posebno je Rasprava Hrishikesha Hirawaija o jelu na mene CBS nedjelja ujutro‘s Izdanje za Dan zahvalnosti.

Ako niste čuli za “Marry Me Chicken”, treći recept u trendu 2022., vjerojatno niste na TikToku. Recept ipak nije nov Cookinginthemidwest je 2. travnja objavio edukativni video Prikupio je više od 1,4 milijuna lajkova.

Cincinnati Čile? Lako je: svi su htjeli regionalno specifičan način za to Navijajte za Bengalse na ovogodišnjem Super Bowlu.

soju, tradicionalni umak od rajčice, Vrhunac je dosegao oko Dana zahvalnosti i trebao bi ponovno porasti ovog Božića, što sugerira da je za godinu dana Cijene Turske su bolno visokeLjudi su tražili ukusno, utješno grupno zadovoljstvo koje nije imalo nikakve veze s mesom.

“Brza pita” jedini je pojam koji je, čini se, zadržao interes tijekom cijele godine, uz Najviši vrhunac događa se u lipnju. Možda nitko ljeti ne želi dugo stajati za štednjakom?

I dok Google Trends možda ukazuje na želju za slatkim, ove godine nismo bili posebno zainteresirani za čokoladu – barem ne više nego bilo koje druge godine. Pretraživanje pojma “kakao” bilo je jedno od najpopularnijih pretraživanja jer, kao i mnoga druga Google pretraživanja koja su porasla 2022. – rupije, Homer itd. – riječ je bila Wordle rješenje, posebno 18. lipnja. (Ogroman utjecaj Wordlea na naše podatke o pretraživanju može se urnebesno vidjeti u Ovaj grafikon Google trendova.)

Kakve nam recepte može donijeti 2023.? Samo vrijeme – ili točnije, Tik Tok– On će reći.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *