June 4, 2023


U svom najnovijem ažuriranju, klasični Windows media player Winamp integrirao je glazbene NFT-ove u svoju platformu. Winampova nova značajka omogućit će korisnicima reprodukciju audio datoteka ugrađenih u nezamjenjive tokene, nazivajući je desktop Web3 nadogradnjom.

Objavljena 1997., najnovija verzija Winampa omogućuje ljubiteljima glazbe da povežu svoj Metamask novčanik preko Brave, Chrome ili Firefox preglednika s Winampom. Winamp podržava ERC-721 i ERC-1155 audio i video datoteke i kompatibilan je s Ethereumom i Polygonom.

NFT-ovi dokazuju digitalno vlasništvo i pružaju zapis transakcija koje uključuju digitalnu imovinu zaštićenu od neovlaštenog mijenjanja. Posljednjih su godina NFT entuzijasti također počeli istraživati ​​aplikacije koje povezuju NFT-ove s drugim digitalnim medijima kao što su filmovi, glazba, TV emisije i imovina iz stvarnog svijeta.

“Geneza Winampa uvijek se odnosila na pristupačnost i inovacije, a danas smo ponosni što lansiramo prvi samostalni player koji čita audio NFT-ove, uz sve ostale formate”, rekao je izvršni direktor Winampa Alexander Sapondjian u izjavi. “Ova nova verzija Winampa omogućuje ljudima da slušaju bilo koju datoteku koju žele, koristeći player koji već vole.”

Winamp kaže da će se njegova podrška za NFT kombinirati s drugim ažuriranjima kako bi Winamp postao globalna i napredna platforma za slušanje koja će uključivati ​​uslugu stvaranja više platformi koja će biti pokrenuta početkom 2023.

“Winamp je bio bitan dio prve digitalne glazbene inovacije, kada su mp3 datoteke promijenile način na koji slušamo glazbu i uživamo u njoj”, rekao je Sapondjian. “Sada smo pioniri ove značajke u sljedećoj fazi, dok sve više i više umjetnika istražuje Web 3 i njegov potencijal.”

Ranije danas, Warner Music Group najavio je da će pokrenuti glazbene NFT-ove putem LGND-a, tržišta temeljenog na Polygonu.

Prošlog mjeseca Justin “3LAU” Blau, glazbenik, poduzetnik i glazbeni entuzijast, pokrenuo je Royal NFT Market. Prema Royalu, kada kolekcionar uloži u pjesme ili albume na platformi, dobiva token koji je postotak prava na strujanje glazbe i više.

“Vi zarađujete tantijeme zajedno s umjetnikom i dobivate plaću kada to zarađuju”, stoji na Royalovoj web stranici.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *