May 29, 2023


INDIANAPOLIS (ŽELJA) — Blagdanska sezona puna je izvrsne hrane, ali ljudima koji slijede zdravu dijetu može biti teško pronaći recepte koji su ukusni i zdravi.

Adriane Geesaman, registrirana dijetetičarka u bolnici Ascension St. Vincent Heart, u utorak u svitanje da podijelimo neke ukusne recepte za zdravlje srca.

Recepti su dio kuharice od 20 recepata koju su Jessemann i drugi članovi tima za prehranu u The Heart Centeru sastavili kako bi proslavili 20. godišnjicu ustanove.

Jedan od Geesamanovih recepata iz kuharice je The Mexican Quinoa Cookbook. Kaže da je to dobar recept tijekom cijele godine i kao predjelo za blagdane.

“To je odlično vegetarijansko jelo. Grah, kvinoja, kukuruz – svi su puni vlakana i hranjivih tvari. “Također je jako ukusan”, rekao je Jesseman. “Možete ga poslužiti s avokadom, a možete ga poslužiti i s limunom kao ukras.”

Za ljude koji jedu hranu zdravu za srce i ljubitelje slatkog, Jesseman preporučuje kruh od banane od cjelovitog zrna pšenice.

“Stvarno je dobar, a također ga je lako skupiti kada nemate dovoljno vremena tijekom praznika. Napravljen je od cjelovitog pšeničnog brašna, a dodao sam i malo orašastih plodova za malo masnoća i vlakana korisnih za srce. Napravljeno je s maslinovim uljem — ona ulja koja su tekuća u hrani sobne temperature imaju manje zasićenih masti i zdravija su za srce.

Za većinu recepata u kuharici, kaže Jesseman, koriste se sastojci koje već imaju u svojim kuhinjama – i postoji mnogo mogućnosti za zamjenu svježe hrane za konzervirane i smrznute verzije.

“Ne želimo nijednu hranu označiti lošom za dijetetičare, ali sve je u kontroli porcija. Zamjena čini nešto zdravijim za srce, pogotovo ako se pridržavate tih ograničenja tijekom praznika”, rekao je Jesseman.

Za više recepata za zdravo srce upotrijebite gornju vezu za preuzimanje ili Posjetite crkvu Uzašašća sv. Vincentov Google Drive.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *