March 31, 2023


Naslovljeno NFT umjetničko djelo
Lažna utopija Napisao Yi Funa, kustos grupe Screen Art iz Hong Konga. China Daily

Umjetnici, galerije, aukcijske kuće i kolekcionari razvili su dublji entuzijazam za kupnju i prodaju nezamjenjivih tokena ili NFT-ova, kako se svijet otvarao nakon pandemije novog koronavirusa.

Mnogi su otišli na internet kako bi kupovali i prodavali NFT-ove kada su prvi put stekli popularnost na globalnoj umjetničkoj sceni, a sada sve više umjetnika prihvaća ovaj novi digitalni medij.

“Došlo je do eksplozije interesa za NFT-ove tijekom pandemije, budući da su blockchain tehnologije način na koji umjetnici kontroliraju i distribuiraju svoj rad i dopru do šire globalne zajednice kolekcionara,” rekla je Selina Yeh, izvršna direktorica VIVE Artsa. koji promiče revolucionarnu umjetnost koristeći najnoviju tehnologiju.

Yeh je rekla da trenutni pad tržišta kriptovaluta nije umanjio interes za NFT, dodajući da ona vidi značajniju i promišljeniju interakciju s NFTS-om kao medijem.

Ovo dolazi od “umjetnika koji stvaraju sve promišljenija i složenija djela, i iz svijeta umjetnosti i šire javnosti, koji uče više o web3 kao io povijesnom kontekstu umjetnosti, računalne umjetnosti i novih medija”.

Yeh je primijetio da sada postoji “razumijevanje i uvažavanje” za ovaj rastući digitalni medij.

Platforma VIVE Arts NTF pokrenuta je krajem 2021., s ciljem “holističkog rada s umjetnicima i kulturnim organizacijama, omogućujući im da iskoriste neograničene kreativne mogućnosti svih oblika digitalne umjetnosti”.

U jednom od svojih najnovijih projekata, VIVE Arts se udružio s kolektivom Screen Art sa sjedištem u Hong Kongu na Metaverse Avataru, jedinstvenoj NFT kolekciji koju je kurirao Screen Art i koja sadrži 19 NFT umjetničkih djela 15 novih i etabliranih kineskih umjetnika.

„Ovo je bila zaista uzbudljiva suradnja za nas jer je ovaj projekt posvećen promicanju nove generacije kineskih digitalnih umjetnika, koji ne samo da koriste vrhunske digitalne alate za izradu kreativnih i inovativnih umjetnina, već se kritički bave umjetničkim izričajem i identitetom u virtualnom svijet.”

Metaverse Avatar predstavljen je kao virtualna izložba, s internetskom aukcijom NFT umjetnina kako je prikazano na sajmu umjetnosti i dizajna West Bund u Šangaju.

Ye je rekao da digitalna tehnologija omogućuje umjetnicima da razmišljaju izvan ograničenja fizičkog svijeta i nemoguće učine mogućim.

“Surađivali smo s brojnim umjetnicima na korištenju VR i blockchain tehnologija po prvi put, budući da ti alati ne mijenjaju ono što je njihova umjetnost, već pružaju priliku da ožive svoju viziju ili prošire svoju praksu u novim smjerovima,” rekla je.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *