May 28, 2023


Svaki zdravstveni djelatnik u New Yorku dobit će besplatnu uvodnu obuku o biljnoj prehrani i medicini životnog stila, zahvaljujući novom partnerstvu vrijednom 44 milijuna dolara između gradonačelnika New Yorka Erica Adamsa i American College of Lifestyle Medicine (ACLM). Obuka će omogućiti medicinskim stručnjacima da uključe medicinu načina života u svoju kliničku praksu za liječenje određenih zdravstvenih stanja.

Početna faza uključivat će praktičare u 20 bolnica i zdravstvenih sustava koji opslužuju milijune Njujorčana. Investicija ACLM-a obučavat će do 200.000 liječnika, medicinskih sestara, praktičara, dijetetičara i drugih zdravstvenih radnika u New Yorku i najveća je obuka o životnoj medicini na svijetu.

Veganske vijesti.  zdravstvo

Gustavo Fring

Medicina načina života specijalnost je koja koristi terapijske intervencije u načinu života temeljene na dokazima kao primarnu metodu za liječenje kroničnih stanja, uključujući kardiovaskularne bolesti, visoki krvni tlak i dijabetes tipa 2. Certificirani u medicini načina života obučeni su za provođenje propisanih promjena načina života za liječenje određenih kroničnih bolesti stanja su u nekim slučajevima reverzibilna.

Primjena šest stupova medicine životnog stila – zdrav obrazac prehrane temeljen na biljkama, tjelesna aktivnost, obnavljajući san, upravljanje stresom, izbjegavanje opasnih tvari i pozitivne društvene veze – također pruža učinkovitu prevenciju za mnoga uobičajena stanja.

“Veganska prehrana vratila mi je vid, zaustavila dijabetes tipa 2 i pomogla mi spasiti život”, rekao je gradonačelnik Adams u izjavi.

“Naše vodstvo uložilo je u širenje načina života i programe prehrane zasnovane na biljnoj prehrani u NYC Health + bolnicama, a sada donosimo ovaj model utemeljen na dokazima cijeloj zdravstvenoj snazi ​​u New Yorku”, dodao je Adams. “Još jednom, postavljamo standarde za ostatak nacije, dajući praktičarima nove alate za borbu protiv kroničnih bolesti i zdravstvenih razlika te ulažemo u zdraviji grad za generacije koje dolaze.”

Biljna prehrana u borbi protiv kroničnih bolesti

Studije su pokazale da postoji značajan nedostatak znanja među liječnicima kada je u pitanju medicina načina života. Prema studiji objavljenoj 2019., samo je oko 14 posto liječnika izjavilo da je prošlo temeljnu obuku u savjetovanju svojih pacijenata o prehrani — jednoj od najvažnijih komponenti medicine načina života. To je zato što samo otprilike 27 posto medicinskih škola u Sjedinjenim Državama nudi 25 sati obrazovanja o prehrani u svojim programima.

Nova obuka o životnom stilu koja se nudi kroz ovo partnerstvo pomoći će podići ljestvicu za obrazovanje u medicinskim i specijalnim područjima i na razinama praktičara, pružajući nove alate za zdravstvene djelatnike i novu nadu za pacijente koji pate od uobičajenih kroničnih bolesti.

Veganske vijesti, Vegan, Canva

Temeljna obuka uključivat će 5,5 sati online nastave, uključujući jednosatni tečaj “Uvod u medicinu stila života”; trosatni tečaj pod nazivom „Hrana kao lijek: prehrana za prevenciju i dugovječnost“; i tečaj od 1,5 sata “Hrana kao lijek: prehrana za terapiju i smanjenje rizika”.

Ova inicijativa dolazi usred zapanjujućih učinaka kroničnih bolesti diljem Sjedinjenih Država iu New Yorku. Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, 60 posto odraslih u Sjedinjenim Državama već ima jednu kroničnu bolest, a procjenjuje se da 40 posto ima dvije ili više bolesti. Kada je riječ o predijabetesu i predijabetesu, više od 100 milijuna odraslih osoba — gotovo polovica ukupne odrasle populacije u Sjedinjenim Državama — dijagnosticirana je s tom bolešću.

Na nacionalnoj razini, kardiovaskularne bolesti pogađaju približno 122 milijuna ljudi i uzrokuju gotovo 840 000 smrti svake godine, ili oko 2 300 smrti svaki dan. Kvaliteta prehrane općenito je jedini vodeći uzrok prerane smrti u današnjoj zemlji, uzrokujući procijenjenih 500 000 smrti svake godine.

Veganske vijesti.  model srca

“Liječenje temeljnog uzroka kroničnih bolesti u ovoj zemlji, posebice zdravstvenih razlika povezanih s kroničnom bolešću povezanom s načinom života, pozitivno će promijeniti putanju kvalitete života i zdravstvenih troškova”, rekla je Kate Collings, dr. med., dr. med. predsjednik ACLM-a, u izjavi. izjava. “Pozdravljamo gradonačelnika Adamsa i sve čelnike gradskog zdravstva što su prepoznali učinak koji mogu ostvariti ovom inicijativom.”

Eric Adams gradi zdrav grad u New Yorku

Obveza obuke u New Yorku temelji se na mogućnostima obrazovanja u medicini načina života koja je već u tijeku u NYC Health + Hospitals. Tijekom godina Adams je proveo mnoge inicijative kako bi pomogao Njujorčanima da prihvate biljnu prehranu kako bi poboljšali svoje zdravlje.

Između ostalih inicijativa, Adams je vodio 400.000 dolara vrijedan program vegetarijanske medicine u bolnicama Health+ u New Yorku koji je bio usmjeren na pružanje cjelovite hrane, prehrane biljnog podrijetla i savjetovanje o načinu života kritično bolesnim pacijentima. Odobrio je diskrecijsku potporu od 10.000 USD za potporu obrazovanju o biljnoj prehrani na Medicinskom fakultetu Državnog sveučilišta New York (SUNY).

vegnews ericadams7

Uz novu obuku Lifestyle Medicine, Health + Hospitals surađuje s ACLM-om kako bi zdravstvenim djelatnicima ponudila dodatnu obuku, uključujući tečaj za reviziju Lifestyle Foundations Board-a, osmišljen za pripremu kandidata za polaganje certifikacijskog ispita Lifestyle Medicine Board; i tečaj Lifestyle Medicine za trenere, koji se nudi zdravstvenim trenerima i zdravstvenim stručnjacima u zajednici.

“Prehrana i druga ponašanja u načinu života igraju veliku ulogu u zdravstvenim ishodima, ali promjena prehrane i načina života nije naglašena u mnogim programima obuke zdravstvenih stručnjaka,” rekla je Michelle McMakin, izvršna direktorica za medicinu prehrane i načina života, NYC Health + Hospitals. dopuštenje. “Ovo je partnerstvo doista revolucionarno, jer pomaže zdravstvenim radnicima da iskoriste jedan od najboljih alata za poboljšanje života pacijenata.”

Za najnovije veganske vijesti pročitajte:

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *