January 31, 2023


Kažu da hrast postaje jak na vjetru i da se dijamanti prave pod pritiskom.

A ponekad životni problemi postanu prilika.

To je Jason Singh otkrio nekoliko godina nakon “katastrofe”.

Prije pet godina, Singhova supruga Akshana (31) pala je dok je trčala na traci za trčanje i pretrpjela traumatsku ozljedu mozga.

Njezin vid i kognitivne funkcije bili su oštećeni, a patila je od autoimunih poremećaja i napadaja, ostavljajući Singha da odgaja svoju malu djecu i smisli kako da joj ponovno bude bolje.Tvornica Keto Pi sada se nalazi u Markhamu. Jedna od mnogih specijalnih namirnica bez glutena, šećera i mliječnih proizvoda uključuje keto pizzu s gljivama i sirom. 11. studenog 2022
Tvornica Keto Pi sada se nalazi u Markhamu. Jedna od mnogih specijalnih namirnica bez glutena, šećera i mliječnih proizvoda uključuje keto pizzu s gljivama i sirom. | Steve Somerville/Metroland


“Bio sam lud razmišljajući, mlad sam, tek smo se vjenčali, tek smo započeli naše živote, a sada mi govorite da će moja žena biti prikovana za krevet cijeli život?”

Akshana više ne može raditi. Jason napušta svoj posao bolničkog tehničara za opskrbu sterilizatorom kako bi se brinuo o djeci i svojoj ženi. Osjećajući se bespomoćno i beznadno, preselio je svoju obitelj iz Pickeringa u Peterborough gdje je život bio jeftiniji.

“Proveo sam beskrajne noći proučavajući ljudsko tijelo, pokušavajući pomoći svojoj ženi dok plače, i ne može ustati iz kreveta… Bila je to katastrofa.”

Nakon tri godine potrage, odlučili su isprobati dijetu bez glutena i šećera.

Tri mjeseca kasnije, kaže, mozak joj je izliječen. “Nema više napadaja, vratilo se u normalu.”

Singh vjeruje da je to zato što je hrana koju je jela uzrokovala upalu, a kada bi to prestalo, njezin bi mozak mogao ozdraviti.

Otprilike u to vrijeme upoznao je Alexa Chucka, vlasnika Keto Pi Factoryja, pekare iz Peterborougha koja se specijalizirala za peciva bez glutena, šećera i mliječnih proizvoda – vrstu hrane koja je Akshanu činila boljom.

Kad je vidio potrebu, predložio je Chucku da otvori trgovinu u GTA-u.

Prvi je bio u Scarboroughu, gdje je Singh rođen i odrastao. Stvari su ondje išle tako dobro da je Singh otvorio drugu lokaciju u Markhamu.

Mjesec dana kasnije, lokacija u Scarboroughu je eksplodirala.

Nitko nije ozlijeđen u eksploziji plina, ali kako Markham nije dobio otkaz, Singhu je trebao još jedan izvor prihoda i otvorio je poslovnicu u Woodbridgeu.

Ove dvije stranice postaju sve popularnije, posebno među onima s autoimunim poremećajima, intolerancijom na gluten, epilepsijom, autizmom, celijakijom i dijabetesom, kaže on.

Prodaje razna peciva bez glutena i peciva prilagođena dijabetičarima, kao i piletinu s maslacem, keto tikku, keto shawarmu i vijetnamske banh peciva.

“Bila je to prava borba”, rekao je Singh. “Keto Pi Factory mi je dao strast da nastavim ovo putovanje.”


Keto B biljka

web stranica: ketopifactory.com

tvoja lokacija: 4981 nijansa. 7, Unionville, Markham

telefon: 905-477-1010

tvoja lokacija: Ulica Napa Valley 75, Vaughan

telefon: 905-893-1979

sati: Od utorka do subote od 13 do 19 sati


Želite primati više vijesti o hrani u svoju pristiglu poštu? Pretplatite se na naš bilten o hrani i piću.

Javite nam ako u vašem području postoji restoran, proizvođač hrane ili tržnica, poslat ćemo e-poštu na newsroom@yrmg.com.

Žudite za nečim, ali ne znate za čim. Pogledajte našu kartu za druge izvrsne restorane u blizini.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *