March 19, 2023


Napori za prevenciju dijabetesa vrlo brzo uzimaju maha u Wisconsinu

Liječnik provjerava razinu šećera u krvi pomoću glukometra. Koncept liječenja dijabetesa.

Studeni je Nacionalni mjesec dijabetesa, koji baca svjetlo na bolest koja pogađa milijune Amerikanaca.

U Wisconsinu, državni zdravstveni dužnosnici kažu da više od 525.000 odraslih osoba ima dijabetes, a svaka treća je u predijabetesu.

Jill Kitzky, RN i izvršna direktorica zaklade Trollway Diabetes Foundation sa sjedištem u Wisconsinu, fokusira se na preventivno obrazovanje. Bilo da vam je dijagnosticirana bolest ili ste mogući kandidat za bolest, i dalje vrijede mnogi od istih alata za upravljanje vašim zdravljem.

Za vježbanje, Kietzke je naglasio da ne morate ići do kraja.

“Čak i ako to znači hodanje po kući tijekom TV reklama, dizanje limenki ako nemaju pristup teretani ili čak [to] Kietzke je savjetovao kupnju utega. – Uvijek možete biti aktivni.

Što se tiče obroka, predložio sam da polovicu tanjura ispunite povrćem bez škroba, a barem četvrtinu žitaricama, plus nešto proteina.

Iako ne postoji savršeno rješenje za dijetu, Kietzke je napomenuo da je umjerenost ključna. Centar za kontrolu i prevenciju bolesti ima program promjene načina života za koji zdravstveni stručnjaci izvješćuju da je bio uspješan u pomaganju ljudima da izbjegnu dijabetes.

Veliki izazov s kojim se suočavaju dijabetičari je visoka cijena inzulina. Nedavna studija pokazala je da jedna od pet odraslih osoba kojima je potreban inzulin uzima obroke kako bi uštedjela novac.

Tvrtke za lijekove određuju cijene za lijekove na recept, uključujući inzulin, a nedostatak konkurencije može povećati troškove, rekla je dr. Nicole Brady, glavna medicinska službenica za pojedinačne poslodavce i tvrtke u UnitedHealthcareu. Stavlja lijek izvan dohvata za mnoge pacijente, dodala je.

“Mnogi od njih možda će morati donijeti odluke poput: ‘Hoću li ovaj tjedan kupiti hranu za svoju obitelj ili ću potrošiti novac na svoj inzulin?'” “Dakle, to ih stavlja u vrlo neizvjestan položaj”, primijetio je Brady.

Počevši od 1. siječnja, poslovni članovi UHC-a koji ispunjavaju uvjete neće plaćati ništa iz svog džepa.
Inzulin je kratkog i dugog djelovanja. Brady je istaknuo kako se nadaju da će ovo smanjiti rizik od skupe hospitalizacije.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *