February 2, 2023


Prirodni recepti nikad nisu bili ovako dobri.

Ako niste gledali najveća mala farma, Dokumentarac iz 2019. koji je već postigao kultni status u određenim krugovima, poželjet ćete ga pogledati odmah nakon što čujete ovu vijest: Farme Apricot Lane sada imaju kuharicu. Da, biocertificirana regenerativna farma od 234 hektara koja je ukrala srca na velikom platnu sada može posjetiti vaš dom izvan ekrana – a recepti unutra jednako su poučni koliko i slasni.

Lane’s Apricot Farms Cookbook To je zamisao Molly Chester, koja je radila kao privatna kuharica prije nego što je osnovala Farmu sa svojim suprugom, filmskim redateljem Johnom Chesterom. Popričali smo s njom o njezinoj odluci da napravi kuharicu, zašto vjeruje da je zemlja najvažniji sastojak svakog recepta i kako je uspjela napraviti sladoled od avokada zbog kojeg ćete se zauvijek oprostiti od mliječne verzije.

Što vas je potaknulo da napišete vlastitu kuharicu?

Na neki način, ova je knjiga započela prije 11 godina, kada smo moj suprug i ja osnovali Apricot Lane Farms. Prije farme, kroz školu kuhanja i moje iskustvo kao privatni kuhar, znao sam da hranjivo i ukusno jelo zapravo počinje odabirom koji poljoprivrednik napravi.

Kad sam se počeo baviti poljoprivredom i kuhati u vezi sa zemljom koju smo obnavljali, došao sam do dubokog razumijevanja kako stvoriti istinski zdravo jelo u odnosu na naše prirodno okruženje, vođeno sezonskim i regionalnim ritmovima i ponudama same majke prirode.

Savršeno slani svinjski kotleti. Zasluge: Farme Apricot Lane

Kako je vaš rad na farmi pomogao oblikovati vaš recept?

Prvi put sam došao do kuhanja kroz fascinaciju time kako hrana može promijeniti način na koji se osjećamo, što me navelo da naučim kako maksimalno povećati gustoću hranjivih tvari u kuhinji tradicionalnim tehnikama kuhanja kao što su namakanje, klijanje i fermentacija. U konačnici, kuhanje zdravih obroka zahtijeva početak s hranom bogatom hranjivim tvarima, koja se vrti oko zdravog tla.

Kroz poljoprivredu sam shvatio kako je tlo utroba zemlje i kako regulira imunološki sustav na farmi na isti način na koji naš probavni sustav funkcionira s crijevima našeg tijela i regulira naš individualni imunološki sustav. U Apricot Lane Farms, sve što radimo je izgradnja zdravog tla, koje zauzvrat razvija okus našim kulinarskim izričajima. Ovo je osnova kuharice.

Recepti u Lane’s Apricot Farms Cookbook Pogledajte sezonsku ponudu farme – i srećom, uzgoj u južnoj Kaliforniji znači da možemo uzgajati gotovo sve! Uz to rečeno, velika većina vrhunske hrane može se pronaći u vašoj lokalnoj trgovini. Osim toga, svi recepti u kuharici služe se jedinstvenim kvalitetama mesa uzgojenog na pašnjacima. Osjetljive životinje žive zdravim načinom života i poduzimaju odgovarajuću tjelovježbu kako bi održale zdrave mišiće, kosti i vitalnost. Kao rezultat toga, meso može imati drugačije potrebe u kuhinji od konvencionalno uzgojenog mesa.

Knjiga također sadrži prekrasno ilustrirane vodiče koji odražavaju bioraznolikost farme: sav avokado koji uzgajamo (više od 15 sorti!), sve agrume, vodič kroz jestivo cvijeće u vrtu i sve pasmine kokoši s pripadajućim bojama jaja.

Molly Chester, suosnivačica Apricot Lane Farms i autorica Lane’s Apricot Farms Cookbook.

Imate li kakav savjet za one koji žele kupovati sezonski i uključiti se u održivije prehrambene prakse?

Najbolji način da jedete sezonski je da kupujete na lokalnoj tržnici i učite o svojim farmama. Kako to postaje norma, saznat ćete koja je hrana u sezoni iu koje doba godine u vašem području, promatrajući promjene u dostupnosti proizvoda na vašem tržištu.

Prehrana u blizini izvora osigurava da jedete najživopisniju i najzdraviju hranu koju majka priroda može ponuditi u bilo kojem trenutku, smanjuje emisije ugljičnog dioksida iz međuzemaljskog prijevoza i eliminira pakiranje. Kada je riječ o smanjenju bacanja hrane, postoje tradicionalne tehnike koje su uobičajene u kuharici za očuvanje blagodati svake sezone poput kiseljenja, konzerviranja i konzerviranja.

Salata od avokada. Zasluge: kuharica Apricot Lane Farms

Joj, a ako vam na kraju ostanu ostaci ili ostaci…kompost! Mi u Farmi to vidimo kao prvu stvar koju svatko tko jede hranu može učiniti – bilo da živite u gradu ili na hektarima zemlje – preusmjeriti hranu s odlagališta natrag u tlo.

Koji je vaš omiljeni recept iz kuharice?

Moj omiljeni recept je kremasti sladoled od meda i avokada. Moj muž je tražio sladoled od avokada bez mliječnih proizvoda kad smo počeli razvijati recepte za knjigu, i isporučili smo! Ovaj sladoled je toliko kremast da nikad ne biste pogodili da je bez mliječnih proizvoda, a moja ga obitelj dobiva svakog Božića. Apsolutno je dekadentno i preliveno vitalnim uljem avokada.

Osjećate li se povezanima sa svojim apetitom? Lane’s Apricot Farms Cookbook Trenutno dostupno ovdje.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *