April 2, 2023


miNe treba čuditi što kardiolozi uvijek iznova naglašavaju važnost kuhanja koje je zdravo za srce. Uostalom, prema Američkom udruženju za srce (AHA), srčana bolest i dalje je uzrok broj jedan smrti u Sjedinjenim Državama. dobre vijesti? Istraživanje je dokazalo da slijeđenje prehrane zdrave za srce može smanjiti srčane markere infekcija i upala – što znači da definitivno možete jesti na putu do zdravog kardiovaskularnog sustava.

U 2022. kardiolozi su s nama podijelili mnoštvo vrijednih informacija vezanih uz srce. I dok se pripremamo za doček 2023. godine, zaokružili smo neke od najboljih kuharskih savjeta i recepata za zdravo srce koje ćemo htjeti implementirati iu novoj godini. To uključuje preporuke o tome koja bi hrana za kardiovaskularni sustav trebala biti na vašem popisu namirnica, koja su najbolja pića koja jačaju srce i koja su najbolja hranjiva za doručak koja mogu pomoći u snižavanju kolesterola. Ozbiljno, tako je dobro da bi vam moglo srce zaigrati.

6 najboljih kuharskih savjeta i recepata za zdravo srce ove godine

1. Sastavite popis namirnica koje su zdrave za srce prije odlaska u kupovinu

Jeste li ikada ušli u trgovinu i odmah vas oduševio izbor od 20 različitih vrsta konzervirane tune? isti. Ako to također znači da ste potpuno prazni, dodajte datoteku u košaricu i zaboravite kupiti Jedan Ono po što ste došli, zatim sastavljanje detaljnog popisa za kupovinu prije odlaska definitivno može pomoći u rješavanju problema. Srećom, ove godine AHA je objavio svoj praktični popis namirnica sa stotinama namirnica koje zadovoljavaju zahtjeve Heart Checkup Certification Program. To uključuje namirnice pune zdravih masnoća, vlakana i antioksidansa poput Hass avokada, Quaker zobene kaše i borovnica.

2. Uključite ove dvije hranjive tvari koje su zdrave za srce tijekom doručka

Do sada ste vjerojatno već upoznati s prednostima zdravog doručka i važnosti ne preskakanja ovog važnog obroka u danu. Međutim, ove smo godine također saznali od kardiologa da je vrlo preporučljivo pobrinuti se da vaš doručak sadrži vlakna i proteine ​​— dvije hranjive tvari neophodne za zdravo srce. To je zato što vlakna mogu pomoći u snižavanju kolesterola i krvnog tlaka, a oba su povezana s liječenjem bolesti srca. U međuvremenu, proteini mogu pomoći u poboljšanju zdravlja mišića, mozga i kardiovaskularnog sustava. Uglavnom, doručak prepun sastojaka poput jaja, ribe, špinata i brokule može učiniti čuda za vaše srce.

3. Zauzmite holistički pristup kuhanju koje je zdravo za srce

Kada je riječ o zdravlju srca, većina kardiologa slaže se da je važno pristupiti holistički – što znači da prehrana, tjelovježba, spavanje i razine stresa mogu igrati važnu ulogu. Kardiologinja Mona Shah, stručnjakinja za holističku integrativnu medicinu, prethodno je za Well + Good podijelila neke holističke aktivnosti za zdravlje srca za jačanje vašeg kardiovaskularnog sustava, uključujući svakodnevno hodanje i prakticiranje svjesnosti ujutro. Osim toga, također je preporučila odabir obroka koji smanjuju unos jednostavnih ugljikohidrata, prerađene hrane i šećera, što može (u nekim slučajevima) dovesti do upale, što može imati danak na srcu.

4. Ujutro pijte preporučene napitke za zdravlje srca

Ako zapravo ne možete vježbati dok ne popijete barem taj prvi gutljaj kofeina kao prvu stvar u danu, bit ćete sretni čuti da je kava jedno od pića koje kardiolozi preporučuju da bude prva stvar u danu. dan. jutro. Stručnjaci za srce kažu da je konzumiranje šalice ili dvije jave povezano sa smanjenim rizikom od zatajenja srca i da se smatra sigurnim za većinu odraslih. Osim kave, liječnici preporučuju ispijanje drugih hidratizirajućih napitaka kao što su sokovi zdravi za srce, zeleni čaj i obična voda.

5. Napravite recepte za ukusne smoothieje koji su zdravi za srce i upotpunite svoj dan

Brzi smoothie tijekom vožnje na posao može biti jedan od najlakših načina da osigurate da ne preskočite jedan od najvažnijih obroka u danu. Ove smo godine otkrili nekoliko recepata za smoothieje pogodne za srce prepune blagodati za kardiovaskularni sustav. Neki od naših favorita svih vremena uključuju smoothie od četiri sastojka od kurkume i banane, koji se može pohvaliti svojstvima koja potiču dugovječnost, i smoothie od borovnice sa špinatom, koji pruža obilje antioksidansa i vlakana ugodnih za crijeva. Ovi ukusni napitci također pomažu u borbi protiv upala i podržavaju vaš imunološki sustav.

6. Za početak dana isprobajte naš omiljeni recept za doručak s dva sastojka koji je zdrav za srce

Sve što trebate su dva sastojka za pripremu ovog ukusnog recepta za kolače s avokadom, koji je u osnovi Avocado Toast 2.0 (ove godine postao je potpuno viralan—lako je vidjeti zašto). Iako ne možemo stati iza svakog trenda na koji smo naišli na TikToku, ovaj je definitivno onaj koji smo napravili, testirali i potpuno odobrili. A za dodatne beneficije koje su zdrave za srce, dodavanje kremastog, hrskavog avokada smeđim kolačima sa sunčanom stranom prema gore zasigurno će ispuniti vaše srce neusporedivom radošću.

Kako se hraniti za optimalnu energiju, prema RD-u:Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *