March 24, 2023


Rafael Nadal otkrio je da je nakon Wimbledona nekoliko puta nastavio uzimati injekcije za ozljedu stopala i da mora pribjeći istoj stvari kad god mu živci u stopalu ponovno počnu djelovati.

22-struki Grand Slam pobjednik primio je injekcije za utrnuto stopalo na putu do osvajanja svog 14. French Opena u lipnju, ali je kasnije podvrgnut novom tretmanu, za koji kaže da je jedini način na koji može nastaviti igrati.

U novom intervjuu koji je objavio španjolski dnevnik Marca, Nadal je rekao da mu je ozljeda uzrokovala toliko problema da je izgubio vitalnost i postao “tužna osoba” većinu dana.

“Istina je da sam to učinio mnogo puta nakon Wimbledona jer je ozljeda nepovratna i kada živci počnu boljeti, morate to ponoviti”, rekao je Nadal. “Moram zahvaliti Mariu, redovitom anesteziologu u Barceloni, i dr. Ángelu Ruiz-Cuturu, koji su me spojili s Davidom Abijonom, specijalistom u jedinici za bol, kako bismo započeli liječenje koje nije radikalno promijenilo moju karijeru, koja je u konačnici sekundaran, ali moj osobni život. Sada sam sretniji, nakon pobjede ili poraza na stazi, jer sam znao šepati. Igrao sam tenis s puno protuupalnih sredstava, ali sam bio mlitav cijeli dan. Mislio sam da trebao prestati igrati tenis jer sam izgubio vitalnost i većinu sam dana bio tužna osoba.”

“Nova osoba koja uvijek motivira sve komponente momčadi” – Nadal o promjeni trenera

Španjolac, 36, započet će svoju sezonu 2023. predstavljajući Španjolsku na inauguralnom Kupu nacija, a također je govorio o dodavanju Gustava Marcaccia u svoju momčad, rekavši da je uvijek dobro imati svježe inpute u momčadi.

“On (Gustavo) je bio u akademiji (Rafe Nadala) godinu dana, ali poznajem ga dugo jer je radio s Juanom Monacom, jednim od mojih najboljih prijatelja u ringu i uvijek sam imao jako dobre preporuke od On je ozbiljna osoba i marljivo radi i kad je Frases odlučio otići, trebao sam nekoga koga ću integrirati, između ostalog, jer su i Carlos (Moya) i Marc (Lopez) također roditelji i ne mogu me svugdje pratiti. U Osim toga, nova osoba uvijek motivira sve komponente tima.”

Nadal je dodao da će vjerojatno otputovati u Australiju dan nakon Božića i da neće igrati drugi turnir prije Australian Opena.

“Vjerojatno ću putovati 26. prosinca jer 31. debitiram na Kupu nacija. Dijeljenje tima sa suigračima me drži uzbuđenim i sigurno će to biti zabavno iskustvo. Barem ću imati dva meča prije Australian Opena , što će biti od koristi i nadam se da možemo. Puno je više naprijed, ali ždrijeb je očito kompliciran. Morate biti realni, ali pokušat ću pobijediti ili barem doći do razine koja mi je potrebna da budem konkurentan u Melbourneu.”Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *