March 25, 2023


Prema El Paso Diabetes Centeru, procjenjuje se da 9,4 posto američke populacije ima dijabetes, što ga čini sedmim vodećim uzrokom smrti. U El Pasu je prevalencija dijabetesa premašila nacionalne brojke, s 15 posto odraslih u El Pasu koji boluju od dijabetesa. Tijekom vremena, dijabetes može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme kao što su bolesti srca, gubitak vida, problemi sa stopalima i potreba za dijalizom, a još je veći neposredni rizik s istodobnim prijetnjama poput COVID-19.

Iako još ne postoji lijek za dijabetes, odgovarajuća tjelesna težina, zdrava prehrana, aktivan život, upravljanje lijekovima i smanjenje stresa mogu pomoći u sprječavanju i smanjenju negativnih učinaka dijagnoze dijabetesa. Međutim, znamo da te promjene načina života i dobivanje odgovarajuće medicinske skrbi nisu laki.

Dijabetes što sad?

Dijabetes što sad?

Ovo su samo neki od razloga zašto je Zdravstvena zaklada Paso del Norte pokrenula koordiniran, sveobuhvatan napor usmjeren na prevenciju i upravljanje dijabetesom. U suradnji s Diabetes Centrom i Diabetes Allianceom, pokrenuli smo inicijativu Diabetes Now What? Zdravstvena komunikacijska kampanja.

Kada se dijagnosticira predijabetes, tip 2, tip 1 ili gestacijski dijabetes, uobičajeno pitanje koje se može postaviti je: “Što sada?” Svrha ove kampanje je pomoći pronaći alate koji su ljudima potrebni za upravljanje dijabetesom.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *