May 30, 2023


Pokušavate li se riješiti tih viška kilograma? Ako je tako, onda je ovaj članak za vas. Gubitak kilograma, kao što svi znamo, zahtijeva vrijeme, strpljenje i predanost. Iako postoje mnoge opcije prehrane koje obećavaju brzi gubitak kilograma, zdravstveni stručnjaci preporučuju prehranu bogatu proteinima i zdrav način života kao najodrživiji način za gubitak suvišnih kilograma. Postoje mnoge namirnice za koje se zna da su bogate proteinima i pomažu u mršavljenju. Na primjer, piletina, paneer, tofu, soja i drugo. Dal je također jedan od njih. Bio to ručak ili večera, indijski obrok je nepotpun bez dala. Možete uživati ​​u zdjeli dala s rižom ili ga dodati različitim jelima kao što su roti, khichdi i još mnogo toga, izbor je na vama!

Iako na zalihama možete birati između raznih dalova, Bengal gram (ili Chana dal) jedan je od najpopularnijih i najpopularnijih dalova. Postavlja se pitanje, Je li chana dal dobra za zdravlje? Stručnjak za prehranu Nmami Agarwal objašnjava: “Konzumiranje chana dala ne samo da pomaže u mršavljenju, već je i dobar izvor hranjivih tvari za dijabetičare zbog visokog sadržaja vlakana u zrnu, što pomaže oslobađanju glukoze u krvotok i regulira razinu šećera u krvi.”

Također pročitajte: 10 najboljih Chana Dal recepata

Evo 5 Chana Dal recepata za večeru bogatu proteinima; Pogledaj:

1. Chana Dal Punjeni Pirai Roti

Evo zasitnog recepta za Biraiee roti punjen Chana dalom koji možete brzo pripremiti kod kuće za ručak ili večeru. Pogodan je i za brz i hranjiv doručak u pokretu. Poslužite ove visokoproteinske Biraiee rotis obične ili sa skutom ili kiselim krastavcima! Kliknite ovdje za recept za Peri Roti.

2. Chana Dal Pulau

Chana dal je vrlo zdrav sastojak za dodavanje u zdjelu pulao jer ima visok sadržaj proteina, vlakana, folne kiseline i nekoliko bitnih hranjivih tvari. Kako bi je učinili još zdravijom, neki ljudi rižu zamijene kvinojom, dalijem ili drugim žitaricama. Kliknite ovdje za recept za chana dal pulao.

3. Bengalski stil Chana Dal

Chana Dal pripremljen na bengalski način je vrlo ukusan i topao. Namočite leću najmanje 10 minuta prije nego što napravite chana dal na bengalski način. Rustikalna mješavina bilja i začina u ovom jelu ono je što ga čini tako posebnim. Kliknite ovdje za recept za chana dal u bengalskom stilu.

4. Hannah D. Edley

Ova chana dal idli može biti izvrstan obrok za dijetu za mršavljenje jer je bogata proteinima i ima malo kalorija. U kombinaciji sa sambarom, može biti cjeloviti obrok ili ukusan međuobrok – sve zahvaljujući dodatku đumbira i temperiranju cijelih začina kako bi se povećao njegov kvocijent okusa. Kliknite ovdje za recept.

5. Chana Dal s Palakom i Meethi

Za kraj vam donosimo ovaj poseban zimski recept za chana dal. Zdrav obrok bogat proteinima i vlaknima pravi je izbor za one koji žele smršaviti, a ovaj recept za Hariyali dal upravo je ono što trebate uključiti u svoj sljedeći obrok. Kliknite ovdje za recept za chana dal palak.

Sada kada znate sve ove recepte, vrijeme je da ih dodate svojoj prehrani i da nam kažete kako su vam se svidjeli u komentarima ispod.

Istaknuti video dana

Pileći saguala recept | Kako napraviti saguala piletinuSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *