May 28, 2023


Recepti Janet Dietz za dijabetičare stvoreni su iz nužde.

Dietz je gospođa Williams osnivačica Diabetic Delights, vozila koje se nalazi na adresi 3466 S. Decatur Blvd. preko 30 godina.

“Izgubila sam muža zbog dijabetesa i bolesti srca”, rekla je o nastanku pekare. “A onda sam upoznao Rona Dietza — uglavnom dijabetičara.”

Ali bila je spremna za borbu. Bio sam u supermarketima i specijaliziranim trgovinama—sve što vam padne na pamet—u potrazi za hranom bez šećera. Sve sam kušao. Zatim ga je bacio u smeće.

Rekao sam: Ovo nitko ne smije jesti; sjeća se Dietz.

Odlučila je uzeti stvari u svoje ruke. Koristeći obiteljske recepte i neke iz drugih izvora, radila je na tome da ih učini upotrebljivim za dijabetičare, analizirajući nutritivni sadržaj uz pomoć računalnog programa. Tražio sam informacije o okusu i teksturi u lokalnim prostorijama i ubrzo sam imao prihvatljiv kolač od sira i nekoliko drugih proizvoda.

Tada joj je Ron rekao da moraju otvoriti pekarnicu.

Rekao sam, jesi li lud? “Sjetio sam se. – Ne ustajem u tri ujutro. “

Njegov odgovor: “Moramo ići na to. Mi dijabetičari nemamo ništa.”

A takvih je u Sjedinjenim Državama mnogo – više od 37 milijuna, odnosno 1 od 10 Amerikanaca.

Zabuna oko dijabetesa

Bolest je istaknuta tijekom studenog, koji je mjesec svjesnosti o dijabetesu, ali svijest je stalan problem za Katie Spada, registriranu dijetetičarku na Sveučilišnom medicinskom centru. Spada je rekao da postoji mnogo zabune oko dva tipa dijabetesa. Tip 1 se obično otkriva u djetinjstvu, no posljednjih godina sve je češći u adolescenata i mladih odraslih osoba.

“Tip 1 je autoimuni poremećaj”, rekao je Spada. Mi nemamo kontrolu hoće li se to dogoditi ili ne. Tip 1 napada sposobnost tijela da proizvodi inzulin. Ne postoji ništa što možemo učiniti da to spriječimo ili da poboljšamo sposobnost tijela da proizvodi inzulin. To na neki način isključuje tu sposobnost.” Dijabetičari tipa 1 moraju uzimati inzulin.

Dijabetes tipa 2, s druge strane, više je faktor načina života, tjelovježbe i prehrane, rekla je.

“Vaše tijelo još uvijek proizvodi inzulin i možete prilagoditi svoj način života kako biste smanjili utjecaj dijabetesa”, rekla je.

Rekla je da dijabetes tipa 2 nije izravno povezan s pretilošću, ali da ga “više vidimo kod ljudi koji žive s većim tijelom, jednostavno zbog izbora hrane i razine tjelovježbe.”

Izmjene uključuju više pomicanja.

Savjetuje pacijentima da “prošeću nakon jela”. “Ovo izvlači šećer iz vaše krvi i prenosi ga u vaše stanice. Čak i jednostavna šetnja od 10 do 15 minuta stvarno može pomoći u snižavanju razine šećera u krvi.”

Spada je rekao da postoji pogrešno mišljenje da bi dijabetičari trebali izbjegavati ugljikohidrate u svojoj prehrani.

Umjesto toga, rekla je: “Nemojte dopustiti da vaši ugljikohidrati budu goli.” “Uparite ih s proteinima ili mastima, što će smanjiti skok šećera u krvi.” I odlučite se za složene ugljikohidrate kada je to moguće.

Spada je primijetio da se smjernice za povećanje tjelovježbe i modificiranje prehrane također odnose na prevenciju dijabetesa tipa 2, kao i na poboljšanje cjelokupnog zdravlja.

Poslastice bez šećera

Osobe s dijabetesom tipa 2 trebale bi izbjegavati slatku hranu, koja općenito sadrži jednostavne ugljikohidrate koji nisu upareni s odgovarajućim količinama proteina ili masti, a tu nastupa gđa. Williams Diabetic Delights.

Dietz je tvrtku prodao prije osam godina Juanu “Pepeu” Medini, koji je tamo radio 15 godina. Rekao je da ga je par uzeo pod svoje nedugo nakon što je stigao iz Meksika, učeći ga kako peći, kako koristiti njihove recepte – i govoriti engleski.

“On se pobrinuo za to”, rekla je o poslu. “Beba to jako brzo nauči.”

Danas se u trgovini prodaju artikli napravljeni prema Dietzovim originalnim receptima, uz nekoliko izmjena za njihovo usputno ažuriranje. Trenutno se zaslađuje mješavinom Splenda i Stevije.

Medina je rekla da je kolač od sira najpopularniji, a slijede ga ekleri i danski sir. Ostale opcije uključuju napoleone, kolačiće, srce, kolačiće, pite, medvjeđe kandže, pinwheels, kolače, kolače i kolače. Svi pekarski proizvodi se rade u kući, zajedno s nekim poslasticama. Dietz je rekao da također izrađuju nadjeve od borovnica, ananasa i jabuka od nule. Podaci o nutritivnoj vrijednosti dostupni su na tiskanom listu.

Las vegan James Tatman rekao je da dolazi u trgovinu već 20 godina i da posebno voli kolač od sira.

“Njihova hrana je vrlo dobra; “Uvijek je svježe”, rekao je Tatman. – Ne bih kupovao nigdje drugdje.

Davey Digitly je rekao da voli peciva kao što su kolači, ekleri i slatkiši.

“Jedite ovo, ne biste pomislili da je bez šećera”, rekao je.

Rekao je da je takve proizvode, s obzirom na kvalitetu, teško pronaći.

“Nema puno izbora”, rekao je Digittelli. “Zato dolazim ovamo. Radije bih kupovao lokalno nego online. A (grad) je sjajan. To je još jedan razlog zašto se stalno vraćam.”

Gđa Williams Diabetic Delights ostaje jedinstvena, rekao je Dietz.

“Nitko nema kompletnu liniju[proizvoda]bez šećera”, rekla je. “Volim kad novi kupci uđu i kažu: ‘Što je bez šećera?'” Jako su sretni kad vide da je sve u redu.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *