April 2, 2023


Poslije, poslije bitcoin (BTC -0,01%) Postigavši ​​najvišu vrijednost svih vremena od gotovo 70.000 dolara u studenom 2021., mnogi vjeruju da izvorna kriptovaluta ima dovoljno zamaha da dosegne šesteroznamenkastu granicu od 100.000 dolara. Međutim, Bitcoin je padao jednako brzo kao što je rastao, i nastavio je padati.

Otkako je 2021. dostigao najvišu razinu svih vremena, bitcoin je pao za više od 70%. Padovi ove veličine nisu neuobičajeni kada dođu medvjeđa tržišta i kripto zime, ali prošli podaci pokazuju da kada ti padovi cijena prestanu, valovi se mogu vratiti jednako brzo kao što su i nestali.

U povijesti Bitcoina bilo je samo tri godine koje nisu proizvele povrat od najmanje 48%. Da bi bitcoin dosegao 100.000 dolara 2023., trebao bi dobiti 490%. Ovo možda zvuči nemoguće, ali Bitcoin je dva puta u svojoj povijesti ostvario godišnje povrate od preko 490%.

Međutim, nazovite me skeptikom, ali nisam siguran da će to uskoro moći postići. Da bismo dobili bolju predodžbu o tome što bi Bitcoin mogao biti spreman za 2023. i ako ili kada dosegne granicu od 100.000 dolara, moramo pogledati neke od obrazaca oko događaja prepolovljenja Bitcoina.

Svake četiri godine, ili 210 000 blokova dodanih u blockchain, Bitcoin prolazi kroz događaj koji se naziva prepolovljenje. Kada stignu prepolovljenja, oni prepolove nagradu koju dobivaju bitcoin rudari, smanjujući stopu kojom novi bitcoini ulaze u optjecaj. Do sada su bila tri prepolovljenja – studeni 2012., srpanj 2016. i svibanj 2020. Izvorno je rudarska nagrada bila 50 bitcoina, ali se od tada smanjila na samo 6,25 bitcoina, a pasti će na 3,125 negdje u svibnju 2024. godine.

Prepolovljavanje daje jasniju sliku

Iznenađujuće, kada nacrtamo datume prepolovljenja na grafikonu cijena Bitcoina, nekoliko stvari postaje jasno. Prvo, dopustite mi da budem jasan da su ovo prosjeci, a ne razlozi za pokušaj mjerenja tržišta.

Na temelju podataka iz posljednja tri prepolovljenja, cijena bitcoina obično dosegne dno, u prosjeku, kada je sljedeće prepolovljenje udaljeno otprilike 1 1/2 godinu. Budući da se sljedeće prepolovljenje približava otprilike 18 mjeseci kasnije, podaci sugeriraju da smo možda pronašli dno.

U prošlosti je Bitcoin donosio skromne povrate koji su postupno dosegnuli dno u sljedećem prepolovljavanju. U prosjeku, Bitcoin doseže 60% svog prethodnog vrhunca svih vremena kada dođe sljedeće prepolovljenje. To bi cijenu Bitcoina u svibnju 2024. iznosilo oko 40.000 USD. Još uvijek nije loš povratak, ali to znači da nema šanse da Bitcoin dosegne 100.000 dolara 2023.

100.000 dolara kada?

Mislim da ako bitcoin dosegne razinu od 100.000 dolara, to se neće dogoditi do negdje 2025. Isti podaci koje smo procijenili pokazuju da nova najviša vrijednost svih vremena obično doseže godinu i pol dana. Poslije, poslije pola. Sada nema jasnog obrasca koliko će Bitcoin porasti nakon prepolovljenja, ali kladio bih se da bi mogao porasti 30% iznad svoje prethodne najviše razine svih vremena od oko 70 tisuća dolara, probivši šest znamenki.

Dakle, za bikovske ulagače koji se nadaju povratku u euforiju 2021., ako se prethodni trendovi održe, vjerojatno ćete morati pričekati do 2025. prije nego što se dotakne nova najviša vrijednost svih vremena. Ali to ne treba shvatiti kao lošu vijest. Umjesto toga, to treba promatrati kao priliku. S padom cijena za više od 70%, a čini se da je rizik od daljnjih gubitaka minimalan, sada bi moglo biti odlično vrijeme da se izložite bitcoinu u pripremi za dugoročniji porast. Zapamtite, Bitcoin nagrađuje strpljivog i dosljednog ulagača.

RJ Fulton ima pozicije u Bitcoinu. The Motley Fool ima i preporučuje Bitcoin postove. The Motley Fool ima politiku otkrivanja podataka.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *