March 20, 2023


Tijekom proteklih nekoliko godina NFT tržište je eksplodiralo, preokrenuvši svijet digitalne umjetnosti – s muzejima, aukcijskim kućama i Art Basel Svi se uključuju u akciju—i stvaraju novu generaciju kolekcionara i poduzetnika (čak Opće uzbuđenje sada je splasnulo). Uz njih stoje, naravno, mnoge supruge i djevojke… samo sam uzbuđen, ti si uzbuđen, dušo! Što se događa kada Bored Apes i CryptoPunks postanu poznati nazivi samo za polovicu vaše obitelji? Ili kada planiranje novih izleta postane jednako važno kao planiranje večeri? Kako bi saznali, NYLON je razgovarao s tri žene o tome kako su nezamjenjivi tokeni postali vrlo opipljiva opsesija za njihovu drugu polovicu.

“Znaš li što moram učiniti da dobijem ovo?”

Ally, 30, New York City

Prije otprilike pet godina moj je zaručnik radio za veliki luksuzni hedge fond. Bili smo novi u vezi i radili smo na daljinu. Zvao me u panici: “Ostavljam ovaj hedge fond da radim u kripto pri startupu!” Rekao sam: “Jesi li ti to čudno zajebavat mene?” Onda je prije otprilike godinu i pol dana shvatio da NFT-ovi uzimaju maha, pa je rekao: “Moram skočiti u taj prostor što češće mogu.”

Nisam imao pojma što je nezamjenjivi token. Shvaćam što je kriptovaluta – to je kao da odete u Dave & Buster’s i uzmete svoje karte s kojima možete kupiti stvari. Ja sam medicinska sestra, pa radim s konkretnim stvarima. Volimo se šaliti da on radi u oblacima, a ja sam prizemna osoba u vezi.

Jedne je godine njegovo društvo bilo na NFT.NYC konvenciji, pa je bio u akciji i vraćao bi se kući uzbuđen i zadužen za stvari o kojima nisam imao pojma: “Imam lijenog lava!” Jedne večeri dođe kući kao: “Donio sam ti malo plijena!” Bilo je to nekoliko lijepih majica. Onda mi je dao ovu platnenu torbu s namirnicama, poput one koju dobijete u Trader Joe’s i naplaćuju 10 centi. Imao je samo crtež na njemu. Rekao sam, “O super, hvala puno!” Bacio ga je u stranu i obukao moje bluze na njega. Rekao je: “Što to radiš?” Rekao sam, “…s torbom?” Rekao je: “Ovo nije samo vrećica za namirnice, to je dosadna majmunska vrećica!” Rekao sam, “U redu? F? Trebao bi mi pomoći ovdje.”

Počeo mi je govoriti: “Znaš što moram učiniti da dobijem ovo? Pozvao me netko s majmunom koji se dosađuje na ovu zabavu koja je bila ekskluzivna samo za vlasnike majmuna koji se dosađuju!” A ja sam rekao, “U redu! Tako Cool!” Htjela sam pružiti podršku, naravno, ali u glavi sam mislila: “Što je, kvragu, majmun koji se dosađuje?!” Zatim sam počela provoditi vlastito istraživanje. Doznala sam da taj majmun koji se dosađuje stvari su se povećavale. Oko 100.000 dolara svaki! A onda sam počeo primjećivati ​​da na svačijem Twitteru ljudi imaju svoju sliku majmuna kojem se dosađuje. Ja mislim, ‘Kad bi nogometaši to stavili kao ključ na Twitter i oni Da se uzbudim zbog toga, ostatak svijeta hoće.” Bilo je to iskustvo koje je poučavalo.

Još nisam potpuno prodan na NFT-u, ali vidim vrijednost u svom zaručniku koji želi kupiti tako nešto. Ali sad kad planiramo vjenčanje, ne mislim da je svemirski lav najprikladnija stvar za par.

“Bila je izgubljena noć dok ste sjedili u redu.”

Lauren, 33, San Francisco

Moj je suprug bio rani usvojitelj kriptovalute. On je ultimativni guru – uvijek pokušava uzeti nešto iz stvarnog svijeta što ja razumijem i povezati ih zajedno. Ali još uvijek o kriptovalutama razmišljam kao o monopolskom novcu – ne mogu shvatiti što su ili kako funkcioniraju. Zbog toga, mislim da nije bio spreman pokušati mi objasniti NFT-ove kada je krenuo u to 2020. Prolazio sam pored njegovog laptopa i rekao: “Što ti to astronaut pleše na ekranu?”

Njegov ukus… Ne želim reći čudan, jer umjetnost je vrlo osobna stvar, ali on voli puno slika svemira, što je zanimljivo, jer nisam znao da je uopće fasciniran svemirom ili astronautima. do sljedeće osobe. Tako da mislim da sam putem NFT-ova naučio nešto o tome što mu je estetski zanimljivo i kako njegov mozak funkcionira.

S NFT-ovima postoji mnogo skrivenih uskršnjih jaja. Za njega gotovo da i jest Gdje je Waldo? – Sjedit će i buljiti i gledati ih sve, obično kasno navečer. Način na koji neki od ovih padanja idu jest da morate dobiti ono što je dostupno; Nemate mogućnost biti selektivan. Pa će uzeti što može i otvoriti da pronađe sva uskršnja jaja. Mnogi od njih su povezani jedni s drugima, tako da je gotovo poput slagalice u kojoj možete izvući više dijelova nego što imate.

Definitivno je bilo trenutaka kada su mu NFT kapi određivali život. Prije otprilike godinu dana bio je na djevojačkoj večeri gdje su svi išli na ovu zabavu udaljenu 20 minuta od mjesta gdje su bili. Ostao je ponovno kupiti komad i namjeravao im se pridružiti kasnije, ali pad je bio postrance i virtualni red bio je dugačak tri ili četiri sata. Svi su otišli na koncert, napili se, vratili se i nastavili se družiti i piti, ali komad nikad nije kupljen. Bila je to izgubljena noć sjedenja u redu. Ovo je definitivno bio problem.

Imamo pravilo kad smo vani sa svojim obiteljima ili prijateljima: ako vam netko drugi donese kriptovalutu ili NFT, može ih ripati, ali ne prije toga. To se samo od sebe nametnulo, ali nije bilo apsolutno nikakve moje zamjerke. Zapravo se pojavio na Dan zahvalnosti ove godine. Pogledao sam ga preko stola kao: “Sranje, imaš svoj uvodnik, reci što trebaš reći.” Svi oko stola su se smijali, kao, “O ne, jesam li to ja? Jesi li ti otvorio vrata?”

Sa sigurnošću mogu reći da nikad nisam imao interesa zaplivati ​​u NFT vode, ali ga jako podržavam kada želi mišljenje o cijeni komada ili treba li ga prodati. Sada kada smo u braku, pretpostavljam da je nešto od toga sada moje? Reciklirajte sa mnom godinu dana kasnije.

“Osjećam se kao njihova majka”

Mohar, 36, New York City

Upravo je Art Basel natjerao mog muža da se pridruži NFT-u prije točno godinu dana. Nešto o gledanju ovih umjetničkih djela potpuno uokvirenih na ekranu točno ispred vas, u prekrasnoj prostoriji uređenoj s ovim drugim umjetnicima, jednostavno je kliknulo. To samo podiže doživljaj. Vi kažete: “Oh, sada to shvaćam.”

Kad smo stigli kući, moj muž je sišao u zečju rupu puna i puna. Sjećam se kako sam sjedio u dnevnoj sobi s njegovim prijateljem koji nam je pomagao postaviti naše NFT novčanike. Kad se njih dvoje skupe, to je kao da gledate dva tinejdžera kako prave zabave za spavanje. Samo sjede tamo i piju mali koktel sa svojim prijenosnim računalima i pokazuju jedni drugima stvari poput: “Hej, vidi ovaj projekt!” A onda u jednom trenutku zašute, jer su jednostavno teški prema Discordu [an instant-messaging app which hosts many NFT communities]. Imam više fotografija njih dvoje kako se izležavaju jedno s drugim na kauču. Osjećam se kao njihova mama – kuham, spremam večeru. O ovom prostoru ne mogu reći ništa negativno jer je nešto najljepše što sam ikada vidio.

Isprva je moj suprug kupio ETH u vrijednosti od 3000 dolara [Ethereum cryptocurrency] Da počnem kupovati neke projekte i vidjeti kamo ići. U jednom trenutku ih više ne kupuje, samo ih počne trgovati i to dobro. Kad sam ga pitao kako je postao tako dobar u tome, pokazao je na Pokémone: “Bio sam tako dobar s Pokémon kartama kad sam bio mlad, nikad nisam mislio da ću ovo znanje prenijeti u moj odrasli život.”

Kad sam počeo graditi svoj posao, postojao je umjetnik kojeg sam dugo pratio po imenu Paul Milinski. Volim njegov rad, vrlo je nadrealan, poput Dalija. Vidio sam da pokreće grupu na Nifty Gatewayu [an auction platform for NFT art] A on je rekao: “Kul, pokušat ću dati ponudu i dobiti je.” Sjećam se da je moj suprug u tom trenutku morao otrčati na sastanak; Naskočio bi na frazu poput: “Nadam se da ćeš dobiti NFT!” Otišao je, a ja sjedim tamo i pokušavam ga dobiti, a netko me nadmašio. Ali iznenada, u roku od nekoliko minuta, moj muž je rekao: “Imam poklon za tebe.” On me je nadmašio – bilo je tako romantično. Pomislio sam: “O moj Bože, ovo je sada tako čudna NFT romansa!”

Ovi intervjui su sažeti i uređeni radi jasnoće.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *