February 5, 2023


New York City pokreće 44 milijuna dolara vrijedan program biljne prehrane za zdravstvene djelatnike kako bi pružio odgovarajuće smjernice za pomoć pacijentima i drugim Amerikancima da poboljšaju svoju prehranu. Program prehrane temeljen na biljkama dio je dogovora između gradonačelnika New Yorka Erica Adamsa i American College of Lifestyle Medicine (ACLM) i bit će posvećen prikazivanju resursa medicinskim stručnjacima kako bi bolje razumjeli kako medicina životnog stila i prehrana mogu pomoći u liječenju mnoštvo zdravstvenih stanja.

Program će u početku biti pokrenut u 20 bolnica, obučavajući otprilike 200.000 liječnika, medicinskih sestara, medicinskih sestara, dijetetičara i raznih zdravstvenih djelatnika uz pomoć ACLM investicijskog paketa.

Gradonačelnik Adams podržava ovaj program nakon što su mu promjene načina života pomogle u borbi protiv negativnih simptoma dijabetesa. Otkrio je da mu je njegova pretežno veganska prehrana pomogla smanjiti simptome i živjeti zdravije posljednjih godina.

“Veganska prehrana vratila mi je vid, zaustavila dijabetes tipa 2 i pomogla mi spasiti život”, rekao je Adams u izjavi. „Naša uprava uložila je u širenje lijekova za način života i programa prehrane zasnovanih na biljnoj prehrani u bolnicama NYC Health +, a sada ovaj model temeljen na dokazima donosimo cijeloj zdravstvenoj radnoj snazi ​​u New Yorku.

“Još jednom, postavljamo standarde za ostatak nacije, dajući praktičarima nove alate za borbu protiv kroničnih bolesti i zdravstvenih razlika te ulažemo u zdraviji grad za generacije koje dolaze.”

Poboljšanje obrazovanja medicinskih stručnjaka o biljnoj bazi

Program će primijeniti šest stupova medicine načina života na njegovu medicinsku obuku. Načela uključuju zdrav obrazac prehrane biljnog podrijetla, tjelesnu aktivnost, obnavljajući san, upravljanje stresom, izbjegavanje opasnih tvari i pozitivne društvene veze.

Obuka će uključivati ​​približno šest sati online nastave koja uključuje tri poglavlja: “Hrana kao lijek: prehrana za prevenciju i dugovječnost”, “Uvod u medicinu stila života” i “Hrana kao lijek: prehrana za liječenje i smanjenje rizika”. Program namjerava pružiti alate za medicinske stručnjake koji će pomoći pacijentima da ublaže neke od svojih simptoma jednostavnim promjenama načina života i prehrane.

Ovaj program koji se temelji na prehrani koristi terapeutske intervencije vezane uz životni stil potkrijepljene istraživanjima kako bi se smanjili simptomi kroničnih bolesti kao što su dijabetes tipa 2, visoki krvni tlak i kardiovaskularne bolesti. Specijalisti za medicinu životnog stila pomoći će poboljšati razumijevanje javnog sustava zdravstvenog sustava New Yorka o tome kako promjene načina života, poput prehrane, mogu pomoći u ublažavanju simptoma pacijenata.

“Liječenje temeljnog uzroka kroničnih bolesti u ovoj zemlji, posebice zdravstvenih razlika povezanih s kroničnom bolešću povezanom s načinom života, pozitivno će promijeniti putanju kvalitete života i zdravstvenih troškova”, rekla je Kate Collings, dr. med., dr. med. predsjednik ACLM-a, u izjavi. izjava. “Pozdravljamo gradonačelnika Adamsa i sve čelnike gradskog zdravstva što su prepoznali učinak koji mogu ostvariti ovom inicijativom.”

Borba protiv kroničnih bolesti biljnom hranom

Oko 60 posto odraslih Amerikanaca već ima dijagnosticiranu barem jednu kroničnu bolest, prema CDC-u. Međutim, gotovo 40 posto pati od dvije ili više kroničnih bolesti, a istraživanja su ukazala na vegansku prehranu kao jednostavno rješenje za smanjenje simptoma i rizik od razvoja novih problema. Pretežno vegetarijanska prehrana koja počinje rano u životu može produljiti životni vijek za više od 10 godina, smanjujući rizik od kroničnih bolesti poput raka, dijabetesa i drugih.

Druga je studija pokazala da jedenje biljnih proteina umjesto mesa i mliječnih proizvoda poboljšava zdravlje i sigurnost crijeva. Studija je pokazala da biljni proteini smanjuju opći rizik od bolesti, jačaju imunološki sustav i održavaju tijelo zdravim. Sada će inicijativa grada New Yorka pomoći pacijentima da ojačaju svoj imunološki sustav protiv kroničnih bolesti.

Gradonačelnik Eric Adams stavlja biljku na prvo mjesto

Otkako je pobijedio u utrci za gradonačelnika, Adams je dao prednost zdravlju biljaka za stanovnike New Yorka. Jedno od četvero djece u pet općina suočava se s nedostatkom hrane, a Adams ima za cilj povećati pristup zdravoj hrani diljem grada. Prošle veljače Adams je pokrenuo Vegan Fridays. Program vegetarijanskih obroka osigurava veganske obroke svakom učeniku u javnom školskom sustavu New Yorka sa zdravim veganskim obrocima svakog petka.

Ubrzo nakon toga, New York City je najavio svoje prvo Vijeće kuhara—inicijativu posvećenu uvođenju svježe kuhanih, biljnih i kulturno relevantnih recepata u gradske školske sustave. Program vodi slavna kuharica Rachael Ray, koja će organizirati i obučavati kuhare da učenicima diljem grada opskrbe hranjive i održive obroke.

Za više veganskih događaja pogledajte članke The Beet’s News.

31 ukusan veganski recept za ponavljanje

Želite nove ideje za zdrave, veganske i ukusne obroke? Ovaj besplatni bilten je za vas. Prijavite se kako biste svako jutro dobivali današnji recept u svoj inbox.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *