June 4, 2023


Malteška uprava za financijske usluge naznačila je u ponedjeljak da želi ukloniti nezamjenjive tokene (NFT) iz Uredbe o virtualnoj financijskoj imovini (VFA) u pripremi za nadolazeću Uredbu o tržištima kripto imovine (MiCA) EU-a.

Prema trenutnom sustavu VFA, koji je uspostavljen 2018. za reguliranje inicijalne ponude novčića za digitalnu imovinu (ICO), NFT-ovi podliježu posebnim zahtjevima nakon pokretanja, a prije puštanja u promet mora se izdati i bijela knjiga proizvoda.

Ovaj relativno strogi okvir ide dalje od MiCA EU-a, koji će stupiti na snagu na Malti i u cijelom bloku u proljeće 2025.

U savjetodavnom dokumentu koji je izdala Malteška uprava za financijske usluge (MFSA), organizacija je navela nadolazeće propise EU-a kao razlog za potez, rekavši da će MiCA “isključiti kripto imovinu koja je jedinstvena i nezamjenjiva s drugom kripto imovinom iz svoje kripto imovine -raspon imovine, čime se eliminira potreba za bilo kakvim oblikom autorizacije prilikom uključivanja u izdavanje ili pružanje usluga u vezi s NFT-ovima.”

FSA je također sugerirao da jedinstvenost i nezamjenjivost NFT-ova ograničava opseg u kojem se oni mogu koristiti za ulaganja ili plaćanja. Stoga bi njihovo uključivanje u okvir VFA “moglo biti u suprotnosti s duhom zakona”, koji je izvorno trebao regulirati usluge investicijskog tipa.

Malta je bila jedna od prvih zemalja EU-a koja je stvorila vlastiti sustav za registraciju digitalne imovine 2018., koji je uvela zajedno s Malta Digital Innovation Authority (MDIA), organizacijom koja ima za cilj promovirati Maltu kao „centar izvrsnosti za tehnološke inovacije .”

Odluka države da isključi NFT-ove iz VFA okvira nije konačna, a MFSA je zaključila svoje ‘konzultativno’ pismo pozivajući dionike na komentare do 6. siječnja 2023., nakon čega će donijeti konačnu odluku.

Gledajte: BSV Global Blockchain Convention Panel, Blockchain: pojačivači podataka i NFT-ovi za Esports i online igranje

width=”562″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Novi ste u Bitcoinu? Provjerite CoinGeek’s Bitcoin za početnike ultimativni vodič za resurse za učenje više o Bitcoinu – kako ga je izvorno zamislio Satoshi Nakamoto – i blockchainu.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *