May 28, 2023


Coinbase se odriče naknada za konverziju za korisnike koji žele izvršiti konverziju u “pouzdani stabilni coin” u novoj kampanji koja ističe kvalitetu rezervi koje podupiru Circleov američki dolarski coin (USDC).

“Događaji u proteklih nekoliko tjedana stavili su neke stablecoine na test i vidjeli smo njihov put do sigurnosti”, rekao je Coinbase u blogu objavljenom u petak ujutro AST. “Vjerujemo da je USD Coin (USDC) pouzdan i ugledan stabilcoin.”

Coinbase je rekao da se od danas odriče naknada za globalne maloprodajne klijente za pretvaranje USDT u USDC.

Coinbase je suosnivač USDC-a.

Podaci o više lanaca pokazuju da je USDT treća digitalna imovina kojom se najviše trguje na Coinbaseu, čineći 5% volumena burze, jer se trenutno trguje za 99 centi.

Nekoliko dana nakon pada FTX-a, Tether (USDT) je pao i trgovao se za samo 93 centa. Većina trgovačkih parova na burzama vratila se na 1 dolar, iako podaci CoinGecka pokazuju da se i dalje trguje po 99 centi na nekim parovima na Binanceu.

Krajem rujna, američki sudac u New Yorku naredio je Altetheru da objavi financijske podatke koji se odnose na potporu USDT-a. Ovo je odvojeno od tužbe podnesene Vrhovnom sudu New Yorka u kojoj se od glavnog tužitelja New Yorka traži da objavi dokumente koje je prikupio u svojoj istrazi rezervi Tethera.

Binance je nedavno prestao podržavati USDC, automatski pretvarajući posjede korisnika u vlastiti stablecoin, BUSD.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *