March 31, 2023


Možemo zaraditi proviziju ako kupite putem jedne od naših veza.

Možemo zaraditi proviziju ako kupite putem jedne od naših veza.

Ne bi bilo Hanuke bez pržene hrane poput latkes, sufganiotte i pilećeg šnicla. Ta se hrana priprema i jede tijekom blagdana kako bi se proslavila židovska pobjeda nad tiranskim kraljem i ponovno posvećenje hrama u Jeruzalemu. Prema legendi, mala količina ulja za osvjetljavanje hramske menore čudesno je trajala osam dana.

Svi volimo hrskavu prženu hranu bez obzira je li Hanuka ili ne. Moj favorit je pileća šnicla. Mnoge kulture imaju svoje verzije prženih i pečenih pilećih kotleta – talijanski pileći parmigiana, japanski pileći katsu, portorikanski pileći empanizado ili austrijsko nacionalno jelo, Wiener Schnitzel.

Šnicla je kod europskih Židova našla put do Izraela, gdje je vrlo popularna tijekom cijele godine. Pohani pileći kotleti pripremaju se iznenađujuće brzo i jednostavno, a ovo je jelo koje će djeca obožavati. Čini atraktivno glavno jelo, nadjev za sendvič ili preljev za tjesteninu ili salatu.

Kako napraviti šnicle od piletine

Ovaj recept je prilagođen iz “Izraelska duša, jednostavno, jednostavno, ukusno” Michaela Solomonova i Stephena Cooka.

Prvi korak u pripremi pohane piletine je važan; Provjerite je li piletina potpuno suha prije početka procesa jaružanja. Meso osušite sa svih strana papirnatim ručnikom. Koristite jednu ruku za suhe sastojke, a drugu za mokre sastojke: imat ćete čistu ruku za javljanje na telefon. Koristan je za pripremu posuda za pite ili složenaca i postavljanje montažne trake za suhe i mokre sastojke.

Pileće kotlete obložite brašnom (ja preferiram fino mljeveni instant londra), rižinim brašnom ili kukuruznim škrobom, otresite višak. Recept za šnicle u nastavku preskače ovaj korak. Zatim ga umočite u razmućeno jaje, a na kraju dobro i do kraja premažite krušnim mrvicama, pankom, matzo brašnom, kukuruznom brašnom ili žitnim mrvicama. U smjesu od mrvica može se dodati ribani parmezan, ribana limunova korica ili začinsko bilje.

Čvrsto ga potapkajte i ostavite na sobnoj temperaturi 15 do 20 minuta da se slojevi povežu. Zagrijte ulje ili mast dok se ne zagriju prije dodavanja piletine, ostavljajući dovoljno prostora između pilećih kotleta. Prilagodite toplinu tako da se piletina brzo skuha, ali da crijevo ne zagori. Budite strpljivi: ne pokušavajte okrenuti piletinu dok donji dio piletine ne porumeni. Lagano olabavite komade velikom lopaticom, zatim okrenite i pecite na drugoj strani isto toliko vremena. Prebacite ih na tanjur.

Trpki citrusni okusi i okusi te uravnotežena kiselost Cakebread Cellars Napa Valley sauvignon blanc (27 USD) dobro će nadopuniti ovo jelo.

Ovu je priču izvorno objavio Miami Herald.

Ova je priča izvorno objavljena 16. prosinca 2022. u 14.34.

Povezane priče iz Miami Heralda

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *