June 4, 2023


Jedina stvar bolja od dobrog recepta? Kad je nešto toliko lako da vam nije ni potrebno. dobrodošli unutra Jednostavnorubrika u kojoj vam pričamo o jelima i pićima koja možemo napraviti zatvorenih očiju.

Prije nekoliko godina našao sam se u baru negdje u Korejskoj četvrti na užasnom spoju. Svijetla strana? Tanjur korejskog kukuruznog sira. Spoj je bio s nekim koga sam upoznao na Tinderu (Bumble i Hinge tada nisu postojali, u redu?) i odlučio sam pokušati ljubavi. Sjedili smo na dva kata sa srcima punim nade kada je naručio neka jela, ili anju kako volimo reći na korejskom – hrana namijenjena za jelo s alkoholom.

Ubrzo smo shvatili da ne idemo nikamo dok smo petljali kroz neugodan razgovor, neusklađen smisao za humor i opći nedostatak kemije. Konobar nas je prekinuo s tanjurom kukuruza prekrivenim pokrivačem od sira, a ja sam bila zahvalna što imam nešto da mi odvuče pažnju. Nasmijao bih se, otpio gutljaj piva, pojeo malo korejskog kukuruznog sira i ponavljao sve dok ne prođe točno jedan sat i oboje ustanemo da odemo.

Sve ove godine kasnije, ne sjećam se o čemu smo razgovarali, čak ni imena toga, iskreno, ali se živo sjećam koliko je to jelo bilo kišivo i potpuno osebujno. I premda sam taj datum ostavio na miru, bio sam inspiriran napraviti korejski kukuruzni sir kod kuće, što se meni čini kao pobjeda.

Evo kako napraviti korejski posrebreni kukuruzni sir:

Zagrijte pećnicu na 400°C. umivaonik 115 oz. kutija kukuruza (Ako imate kukuruz u sezoni, zamijenite ga s 2 šalice svježih zrna.) U posudi pomiješajte sa Pola šalice kewpie možei 1 žličica Šećeri ½ žličice češnjak u prahu (moj tajni sastojak), Šalica ribanog mozzarella sira s malo vlageI sol i papar okusiti.

Ulijte ga u posudu pogodnu za pećnicu (ja sam koristila malu posudu za pečenje 8″ x 6″, ali sve što je u ovom području radi). posuti sa Još mozzarelle (šaka ili oko 1/2 šalice), zatim gurnite u pećnicu da se peče 10 minuta, dok se sir potpuno ne otopi i smjesa ne zagrije. Nakon 10 minuta uključite pećnicu u način rada za grill na jakoj vatri i pustite da sir porumeni i lagano se zapeče oko 2 minute. Poslužite s grickalicama koje volite: prženom korejskom piletinom, pomfritom, začinjenim lignjama – popis je beskrajan.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *