January 31, 2023


Od lattea do espressa, postoje mnoge vrste kave, svaka s različitim načinom pripreme.

Hladno kuhanje postalo je jedan od najpopularnijih načina konzumiranja kave. Iako piće može izgledati točno kao ledena kava, cold brew ima svoj način.

Napraviti cold brew kavu lakše je nego što zvuči. Nakon što usavršite svoje unutarnje vještine bariste, imat ćete savršenu šalicu (hladnog) joea u trenu, bilo da je vrući ljetni dan ili hladno zimsko poslijepodne.

Kako napraviti hladnu kavu

Za početak će vam trebati grubo mljevena kava. Ako želite, možete sami samljeti kavu kod kuće, ali talog kupljen u trgovini sasvim će vam poslužiti.

Omjer mljevene kave i vode je podesiv, ali pravilo je da će vam za svaku šalicu vode trebati jedna unca (po težini) mljevene kave.

U staklenku ili bilo koju veliku staklenku s velikim izljevom dodajte željenu količinu vode i kave zajedno i promiješajte (savjet: ako pokušavate prvi put, upotrijebite 3 šalice vode na 1 šalicu mljevene kave).

U hladnom koncentratu napitka možete uživati ​​s ledom sljedeći dan.  & nbsp;

U hladnom koncentratu napitka možete uživati ​​s ledom sljedeći dan.

Pokrijte staklenku i ostavite da stoji preko noći ili 12 do 24 sata. Nakon što se smjesa kave i vode natopi, ulijte je u filter za kavu koji se nalazi u cjedilu iznad zdjele ili mjerne šalice.

Tekućina koja će se izdvojiti iz smjese bit će vaš cold brew koncentrat, koji možete razrijediti vodom ili mlijekom po ukusu. Poslužite s ledom ili drugim dodacima i uživajte.

Koja je razlika između ledene kave i cold brew-a?

Ledena kava i cold brew na prvi pogled izgledaju slično, ali se ta dva pića razlikuju. Gore opisani postupak hladnog kuhanja razlikuje se od kuhanja ledene kave koja se sastoji samo od kuhanja običnog lonca kave i dodavanja leda.

Cold brew kuha se dulje od ledene kave. Ali vruća kava ističe dodatne okuse, poput gorčine i kiselosti, nego hladna, prema Home Tasteu.

Ima li ispijanje kave zdravstvene prednosti?

Kava ima dobrobiti koje mogu poboljšati vaš dan i vaše zdravlje, više nego samo jutarnji unos kofeina. Istraživanja su pokazala da ispijanje dvije šalice kave dnevno smanjuje vjerojatnost razvoja dijabetesa tipa 2, Parkinsonove bolesti i bolesti bubrega kod žena, prema Medicinskom fakultetu Sveučilišta Johns Hopkins.

Ispijanje kave može pozitivno utjecati na zdravlje, ali kao i sve drugo, pijte je umjereno.

Je li cold brew zdraviji od tople kave?

Vruća kava sadrži više antioksidansa od hladnog vina, no ovo potonje ipak sadrži vrlo snažne antioksidanse, navodi Healthline.

Neka istraživanja pokazuju da je hladni napitak manje kisel od vruće kave, što ga čini glatkijim. Ovo piće može učiniti alternativom za one koji pate od refluksa kiseline ili probavnih smetnji.

Koncentrat hladnog napitka prilično je jak sam po sebi, s oko 200 miligrama kofeina po šalici, navodi Healthline.

Napitak je namijenjen za razrjeđivanje vodom i/ili mlijekom, što smanjuje ukupni sadržaj kofeina, čineći ga sličnim vrućoj šalici kave. Iako sadržaj kofeina varira s različitim procesima kuhanja, nema velike razlike u kofeinu između hladne i tople kave.

Pročitajte više na usatoday.com

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *