March 20, 2023


Prema Ketogenicu, svo meso, uključujući plodove mora, savršeno je prihvatljivo na keto dijeti. Ali ovo dolazi s važnim upozorenjem — to mora biti cijelo, neprerađeno meso. Prerađeno meso, poput slanine, kobasica, hrenovki i mesnih delicija, može sadržavati dodane šećere koji će izbaciti vaše tijelo iz ketoze na dovoljno visokim razinama. Oni koji su na dijeti također bi trebali pripaziti na začine i umake koji se mogu dodati unaprijed zapakiranom mesu i nagomilati dodatne ugljikohidrate. Osim toga, prerađeno meso ponekad sadrži nezdrave sastojke poput karagenana, koji mogu potaknuti probavne smetnje i upale (putem Dr. Axe).

Masni, neprerađeni komadi mesa, poput rib-eye odrezaka i pilećih bataka, dobar su način da održite svoju rutinu keto obroka, piše Men’s Health. Zdravo povrće s visokim udjelom masti, poput avokada, također može biti važan dio cjelokupne keto dijete, kao i osigurati važne hranjive tvari (putem BBC Good Food).

Meso je idealno za keto dijete, ali ako ne izbjegavate visoko prerađenu hranu, neki štetni učinci mogu se ušuljati. Dakle, dok određene vrste slanine mogu biti idealne za keto dijetu, možda neće biti najbolji svakodnevni izbor ako se ne obrati pažnja na sastojke.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *