January 28, 2023


Rizici prelaska keto granice ovise o tome kako ga jedete. Obična kava ne sadrži ugljikohidrate i neće negativno utjecati na vaše keto napore. Ugljikohidrati se počinju zbrajati kada se uključe mlijeko i zaslađivači. Na primjer, obrano mlijeko sadrži 12 grama ugljikohidrata po šalici, a 2% mlijeko ima oko 5 grama. Čak i nezaslađene mliječne alternative uključuju ugljikohidrate — 5 grama po porciji za zobeno mlijeko i 3 grama za zobeno mlijeko. Najniže je nezaslađeno bademovo mlijeko, s 0,67 grama po porciji (preko USDA).

Prema Sveučilištu Harvard, nekoliko kapi mlijeka može se brzo dodati ako držite unos ugljikohidrata ispod 50 grama dnevno, kao što se preporučuje na keto dijeti. Ako vam se crna kava ne sviđa, postoji nekoliko keto-friendly krema i dodataka koji će zadržati ugljikohidrate na odstojanju. Dodavanje MCT ulja (trigliceridi srednjeg lanca) vašoj kavi ili maslacu s travom (inače poznatom kao kava otporna na metke) držat će vas sitima i uštedjeti masnoću uz povećanje kofeina, piše BBC Good Food. Punomasno vrhnje za šlag također je opcija za kremu s malo ugljikohidrata. Šećer je očigledna zabrana keto kave, ali ako uživate u zaslađenoj kavi, postoji nekoliko zaslađivača pogodnih za keto kavu koje vole ljudi s niskim unosom ugljikohidrata. Monk voće brzo dobiva na popularnosti kao zamjena za šećer.

Kako raste popularnost ketoa, rastu i opcije i proizvodi s niskim udjelom ugljikohidrata. Nema potrebe odustati od jutarnjeg zujanja — samo nekoliko ukusnih podešavanja može vas održati u ketozi.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *