March 31, 2023


Fumio Kishida, premijer Japana, najavio je podršku blockchain tehnologiji kao potencijalnom rješenju tehnoloških problema s kojima se zemlja suočava.

Odgovarajući na pitanje člana LDP-a Masaakija Taire pred Odborom za proračun Zastupničkog doma Japana 1. veljače, Kishida je rekao da u Japanu postoje “razne mogućnosti za korištenje Web3”. Dodao je da bi japanska vlada mogla koristiti aspekte uključujući nezamjenjive tokene (NFT) i decentralizirane autonomne organizacije (DAO) u nastojanjima da revitalizira regije i promovira “cool Japan” — nacionalnu strategiju čiji je cilj pokazati inovacije i kulturu zemlje javnosti. ostale nacije. znanstvenik.

“Ako razmišljate o DAO-ima, ljudi zainteresirani za ista društvena pitanja mogu formirati novu zajednicu”, rekao je Kishida. “NFT-ovi se također mogu koristiti za diverzifikaciju prihoda kreatora i održavanje vrlo lojalnih obožavatelja.”

Premijer Fumio Kishida obraća se Odboru za proračun 1. veljače. Izvor: YouTube

Tyra predsjeda Vladinom radnom skupinom za politiku Web3. Naveo je koordinaciju s japanskim poreznim vlastima kao i istraživanje o izdavanju digitalnog jena — središnja banka zemlje objavila je u studenom da planira pokrenuti pilot program digitalne valute s početkom u proljeće 2023.

“Mislim da su ove vrste blockchain tehnologije i tehnologija koja koristi Web3 učinkovite u rješavanju raznih problema s kojima se suočavamo”, rekla je Taira.

Otkako je preuzeo dužnost u listopadu 2021., Kishida je povremeno govorio o namjerama japanske vlade da ulaže u Web3 usluge kao dio digitalne transformacije zemlje. U rujnu je njegova vlada odobrila izdavanje NFT-ova kao nagradu za regionalne vlasti koje koriste digitalnu tehnologiju za rješavanje problema.

Povezano: Japanski premijer kaže da će vladina ulaganja u digitalnu transformaciju uključivati ​​Metaverse i NFT-ove

Zamjenik glavnog direktora Ureda za razvoj strategije i upravljanje Japanske agencije za financijske usluge pozvao je na stroža pravila o kriptovalutama slična onima za banke. U središtu tržišta kriptovaluta, mjenjačnice, uključujući Coinbase i Kraken, prekinule su rad u Japanu, dok lokalna podružnica FTX-a u stečaju ima rok do 9. ožujka za obustavu rada.