January 31, 2023


Ako ste bili na dijeti za mršavljenje, znat ćete koliko to može biti teško držati uz ograničene mogućnosti obroka, posebno u Indiji gdje roti bogat ugljikohidratima vlada našim tanjurima. Većina dijeta za mršavljenje, poput keto dijete, smanjuje unos ugljikohidrata i više se fokusira na proteine. Smatra se da keto dijeta prebacuje tijelo sa sagorijevanja ugljikohidrata koji oslobađaju energiju na sagorijevanje masti. Ali ako vaši okusni pupoljci i dalje zahtijevaju indijske okuse, odaberite indijske opcije hrane za keto dijetu u kojoj možete uživati ​​čak i bez kruha i riže bogate ugljikohidratima.

Pitate se o indijskoj hrani pogodnoj za keto?

Pronašli smo neke klasične indijske namirnice s niskim udjelom ugljikohidrata koje se kvalificiraju kao keto-friendly. Nije li ovo nešto što ste oduvijek željeli – uključiti omiljenu hranu u svoju dijetu za mršavljenje? Pa, rado ćemo pomoći.

(Povezano: Ovih 7 grickalica bogatih proteinima bit će spremno za 15 minuta)

Evo 5 recepata indijske keto dijete:

1. Piletina na maslacu

Piletina i maslac – lako prevedeni na proteine ​​i masti – savršena su kombinacija za keto obrok. Tko ne bi želio jesti ovo omiljeno indijsko jelo kad god poželi?! Dobro je što ste na keto dijeti; Možete učiniti druge ljubomornima uživajući u ovom osvježavajućem i kremastom užitku. Isprobajte naš recept za piletinu s keto maslacem.

1459bjp8

2. Paneer bhurji

Paneer je nedvojbeno na vrhu popisa favorita vegetarijanaca u Indiji. Prema podacima američkog Ministarstva poljoprivrede (USDA), porcija svježeg sira od 100 grama sadrži 3,4 grama ugljikohidrata i 11 grama proteina. Evo recepta za paneer bhurgi koji je pogodan za ketoterapiju.

3. Palak paneer

Još jedno indijsko jelo paneer koje svi vole. 100 grama palaka sadrži samo 3,6 grama ugljikohidrata, prema podacima američkog Ministarstva poljoprivrede. Palak i paneer čine izvrsnu kombinaciju za vaše okusne pupoljke i vaše ciljeve mršavljenja na keto dijeti. Napravite vlastiti recept za keto paneer u samo 10 minuta.

4. Dal Makhani

Sviđa li vam se već naša lista? Evo još jednog pobjedničkog jela. Dal Makhani nas uvijek impresionira. Uživajte u istim okusima u dal makhaniju koji zamjenjuje urad crni dal sjemenkama chironjija i smanjuje unos ugljikohidrata za minimalnu količinu. Kliknite ovdje za naš keto-friendly recept za dal makhani.

5. Keto Dosa

Čak i ne pitamo volite li dosu ili ne; Odgovor već znamo. Sada uživajte u svojoj voljenoj južnoindijskoj dosi na keto dijeti tako što ćete napraviti ovu verziju koja zamjenjuje rižino brašno s visokim udjelom ugljikohidrata brašnom od badema s niskim udjelom ugljikohidrata. Evo recepta za keto dosu koji morate isprobati.

njpncq6g

Uživajte u ovoj južnoindijskoj dozi na svojoj dijeti za mršavljenje.

Dajte svojim okusnim pupoljcima ono što žele, čak i uz vašu keto dijetu!

Istaknuti video dana

Paneer Masala Fry Recipe | Kako napraviti prženu paneer masalu

O Nehi GroverLjubav prema čitanju probudila je njezin spisateljski instinkt. Neha je kriva za duboku fiksaciju bilo čime što sadrži kofein. Kada ne objavljuje svoje misli na ekranu, možete je vidjeti kako čita dok ispija kavu.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *