March 21, 2023


Indijska kuhinja je raznolika kao i njena kultura. Svaka regija nudi neke jedinstvene recepte koji su slani i zemljani i definiraju prehrambene navike lokalnog stanovništva. Ali ono što je i dalje popularno diljem zemlje je zdjela dala. Dal, zajedno s rižom ili rotijem, definira udobnost. Sada se postavlja pitanje – što čini dal tako popularnim izborom za sve? To je zbog njegove pristupačnosti i bogatog nutritivnog profila. Ako istražujete, pronaći ćete razne mahunarke – masoor dal, muong dal, chana dal, urad dal i još mnogo toga. Od dal tadke do bogatog i kremastog dal makhanija – svaka od ovih mahunarki ima velik izbor recepata. Osim toga, ove mahunarke su vrlo zdrave i korisne. Još jedna popularna dal opcija je toor dal.

Također pročitajte: Visokoproteinska dijeta: 4 načina da postanete kreativni Moong dal Za kuhanje (unutarnji video)

Toor dal, također poznat kao arhar dal, žuta je leća ovalnog oblika koja se obično koristi za pripremu raznih jela na dnevnoj bazi. Od tok dala u bengalskom stilu do južnoindijskog sambara, mogućnosti su brojne, ostavljajući nas razmaženim izborom. Ovdje smo pripremili popis nekih popularnih recepata na bazi toor dala koje možete pripremiti kod kuće kako biste zajedno napravili zdrav obrok. Nastavi čitati.

Evo 5 recepata temeljenih na Toor Dalu koje možete isprobati kod kuće:

1. Dalitoy

Savršen i poznat recept za dalitoye u stilu Konkani, napravljen od većine osnovnih sastojaka dostupnih u smočnici. Ono što izdvaja ovaj dal od ostalih je miris i okus hing, curry lišća, zelenog čilija, crvenog čilija i naravno začina kokosa. Kliknite ovdje za recept.

kno2qbr8

2. Sultanija Dal

Sultani Dal je poznati recept iz Lucknowa koji odražava tradicionalne okuse Mughlai kuhinje – bogate, mirisne i kremaste. Aarhar Dal, kuhan u sloju mlijeka, vrhnja i jogurta te preliven gašenjem luka i paprike, upravo je taj Dal koji definira uživanje. Kliknite ovdje za recept.

3 – Othman

Osaman nalazi svoje korijene u gudžaratskoj kuhinji. Pomalo poput rasama u kuhinji južne Indije, Osaman je začinjena dal voda, koja uključuje dobrobiti toor dala, kokuma, jaggerya i svega što je dobro. Kliknite ovdje za recept.

Također pročitajte: Rasam piletina, Rasam Bondo i više: 5 ukusnih recepata iz Rasama koji će vas osnažiti ove zime

hn09i95

4. Farranov pad

‘Varan’ na marathskom znači dal, a ‘Val’ znači pšenična palačinka. Ono po čemu se Varan Phal razlikuje od Gujarati Duklija je upotreba različite vrste masale, jedinstvene za regiju. Ovdje se kuhani toor dal, zajedno s pšeničnim okruglicama, kuha u gheeju, začinjenom goda masalom, kokumom i još nekoliko začina. Kliknite ovdje za recept.

5. Opća KD gotovina

Sirovi mango nije ništa drugo nego žuta leća (tur dal) kuhana s nezrelim komadićima manga. Okus sirovog manga daje ukusan okus dalu. Kliknite ovdje za recept.

adtr7coo

Isprobajte ove ukusne recepte kod kuće i recite nam koji vam se najviše sviđa. uživajte u jelu

Istaknuti video dana

Recept za kotlete od slatkog krumpira | Kako napraviti čips od slatkog krumpiraSource link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *