March 23, 2023


Iako se neki igrači protive integraciji nezamjenjivih tokena (NFT) za igre, velik dio njih voljan je igrati ako im se pruži prilika za zaradu kriptovaluta, prema nedavnom istraživanju.

U najavi, Fintech tvrtka Zeebedee objavila je rezultate studije koja je anketirala igrače sa sjedištem u SAD-u kako bi se izmjerila njihova izloženost kriptovaluti i njihovi osjećaji prema blockchain igrama.

Istraživači su otkrili da je 67% sudionika sklonije igrati besplatne igre ako igre nude kripto nagrade. Od anketiranih, 45% vjeruje da postoji korist od mogućnosti razmjene likova i predmeta iz igre s drugim igračima, dok je 23% reklo da bi to moglo imati negativan učinak. Preostalih 32% nije komentiralo.

Osim toga, studija je također otkrila da je 27% sudionika zainteresirano za zarađivanje Bitcoina (BTC) u igrama, dok je samo 5% zainteresirano za zarađivanje NFT-ova. Ovo ukazuje na to da je više igrača zainteresirano za stjecanje BTC-a u igricama za igranje za profit (P2E) umjesto samo za stjecanje NFT-ova.

Prema Benu Cousensu, glavnom direktoru za strategiju u Zeebedeeju, jedan od najvažnijih detalja ankete bio je da većina igrača ima pozitivno ili neutralno mišljenje o kripto nagradama. Osim toga, CEO je napomenuo da je interes za bitcoin također velik. Cousins ​​je objasnio:

“Iako je većina pozornosti industrije bila usmjerena na NFT-ove, otkrili smo da se Bitcoin ističe kao najpopularnija decentralizirana imovina među igračima u usporedbi s drugim kriptovalutama, uključujući NFT-ove.”

Među ispitanicima koji posjeduju kriptovalutu, istraživači su otkrili da njih 55% ne posjeduje kriptovalutu. Ostatak sadrži ili Bitcoin, Ether (ETH) ili Dogecoin (DOGE).

Povezano: Blockchain igrači sve više rastu kako korisnici pokušavaju ‘složiti kripto’ – DappRadar

U međuvremenu, još jedno istraživanje objavljeno 15. srpnja otkrilo je da je jedan od tri igrača zainteresiran za korištenje kriptografije u metaverzumu. Istraživanje je također istaknulo da je koncept P2E igranja dobro prihvaćen, pri čemu 40% igrača želi igrati i zarađivati ​​unutar etaverse.