February 9, 2023


Haupam Buchan (lijevo) s pobjedničkim peharom.

Naš dopisnik
Imphal, 12. prosinca (EMN): Drugo izdanje teniskog saveza okruga Imphal (IDTA) Heisnam Basantakumar Memorial Invitation Tennis 2022. pod pokroviteljstvom teniskog saveza Manipur (MATA) završilo je u Imphalu 11. prosinca.

Hobbam Bhushan iz Manipura pobijedio je Vilasier Kata iz Nagalanda u teškoj borbi u muškom otvorenom finalu pojedinačno i osvojio novčanu nagradu od 30.000 INR i trofej za trčanje. Buchan je osvojio isti kup pobjedom nad Vilasierom Khatijem u prvom izdanju turnira 2020.

U otvorenom finalu muških parova Bhushan i Shanker Manipur pobijedili su Vilasiere Kata i Kennyja iz Nagalanda. Ripasker je pobijedio Premjeeta i pobijedio u parovima iznad 35 za muškarce, a par Akin i Ribashker pobijedio je Poonu i Premjeeta i pobijedio u parovima za muškarce iznad 35. U finalu muških parova 45+, par Toliswar i Kanggampa pobijedio je Dr. Th Singha i Gurudarshana.

U pojedinačnoj konkurenciji za muškarce 45+, Gurudarshan iz Rajasthana postao je prvak pobijedivši u finalu Toleswar iz Manipura. U finalu parova za muškarce 55+, par Dilip i Leisemsana pobijedili su Ramkumara i Pradeepa i postali prvaci.

Ministar socijalne skrbi, ribarstva H Dingo Singh i predsjednik (MANIDCO) K Robindro nazočili su završnoj ceremoniji dodjele nagrada kao posebni gosti.

Potpredsjednik (Bharat Vikash Parishad) dr. S. Rajendra, potpredsjednik (Olimpijska udruga Manipur) M. Rashandra, izvršni direktor (Eastern Motors) Sinam Pritam i voditelj uprave (UNACCO škola) N. Shyamchand također su bili prisutni tijekom ceremonije zatvaranja.

Govoreći tijekom ceremonije dodjele, Dingo Singh je rekao da iako je tenis na travi skup sport, “naša omladina može briljirati upravo u ovoj igri.” Naglasio je da se treba fokusirati na promociju teniskih terena u državi.

S druge strane, glavni direktor Rubendro izrazio je zahvalnost obitelji Heisnam na uspješnoj organizaciji ovako prestižnog turnira. Apelirao je na sve da pruže moralnu i financijsku podršku sportašima u zemlji.

Petodnevni turnir, koji je nosio ukupni nagradni fond od 2,37 lakh INR, smatra se jednim od najvećih na domaćem turniru.

Oko 75 igrača iz Assama, Nagalanda, Rajasthana i Manipura natjecalo se u sedam kategorija uključujući otvorene muške pojedinačno i parove, 35+ pojedinačno i parove, 45+ pojedinačno i parove te 55+ parove.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *