June 3, 2023


  • Goldman Sachs vjeruje da je zlato korisniji alat za diverzifikaciju portfelja od Bitcoina.
  • Izjava je stigla dva tjedna nakon što je objavljeno da Goldman Sachs želi kupiti kripto kompanije.
  • Cijena bitcoina skočila je na 17.784 dolara nakon što su u utorak objavljeni CPI podaci.

Bitcoin je jako dugo bio pod kritikama zbog svoje volatilnosti i spekulativne prirode. No čini se da nedavni razvoj događaja u području digitalnih valuta pojačava te strahove, koji se odražavaju u uvjerenjima jedne od najvećih banaka na svijetu, Goldman Sachsa.

Goldman Sachs je otišao sa zlatom

Goldman Sachs je nedavno pojasnio svoj stav o Bitcoinu kada je banka rekla da očekuje da će zlato dugoročno nadmašiti Bitcoin. Opisujući kriptovalutu kao vrlo volatilnu imovinu, Goldman Sachs je primijetio da će potencijalni rast zlata podržati stvarni pokretači potražnje.

Prema investicijskoj banci, teški financijski uvjeti vjerojatno neće utjecati na plemeniti metal. Goldman Sachs navodi da je Gold “koristan alat za diverzifikaciju portfelja” budući da ima stvarne slučajeve upotrebe Bitcoina, koje tek treba pronaći. Osim toga, banka je navela,

“Volatilnost bitcoina također je smanjena sistemskim problemima jer je nekoliko velikih igrača podnijelo zahtjev za bankrot… Manja likvidnost trebala bi biti manji kočnica za zlato, koje je podložnije stvarnim pokretačima potražnje. Nadalje, zlato bi moglo imati koristi od volatilnosti Viši strukturni agregat i potreba za diverzifikacijom izloženosti dioničkom kapitalu.(sic)”

Prema Goldman Sachsu, trenutna vrijednost Bitcoina uvjetovana je rasponom njegovih budućih slučajeva upotrebe, što ga čini vrlo nestabilnim kao i “rješenjem u potrazi za problemom”.

Ova izjava Goldman Sachsa stigla je samo dva tjedna nakon što je objavljeno da je banka provela dubinsku analizu nekoliko kripto kompanija.

Nakon kolapsa FTX-a, koji je negativno utjecao na mnoge tvrtke povezane s kriptovalutama, Goldman Sachs želi kupiti “pristupačne” tvrtke.

Cijena bitcoina ima stopu inflacije

Indeks potrošačkih cijena (CPI) porastao je za 7,1% za mjesec studeni, pa je ispod očekivanih 7,3%. Kao rezultat toga, burza je porasla, a bikovski trend je zahvatio i tržište kriptovaluta.

Cijena Bitcoina zabilježila je porast od 3,7% u posljednja 24 sata jer je kriptovaluta skočila sa 17.200 USD na 17.801 USD. Ovaj porast je BTC približio trenutnom otporu od 18.157 dolara, koji se mora preokrenuti na donju potporu da bi se povratilo 18.549 dolara.

Kršenje nedavne razine cijene za kralja pružit će priliku da se neučinkovitost označi na 18.721 do 19.244 dolara, što je označeno kao razlika u fer vrijednosti (FVG).

4-satni BTC/USD grafikon

4-satni BTC/USD grafikon

Zbog volatilnosti tržišta, promjena trenda također je mogućnost koja dovodi do toga da cijena Bitcoina pokazuje na razine podrške od 17 577 USD i 17 081 USD.

U teškim uvjetima pada, BTC bi mogao pasti na 16.719 dolara. Zatvaranje ispod ove kritične razine podrške moglo bi poništiti bikovsku teoriju, ostavljajući novčić da označi najniže vrijednosti od 15.852 USD.Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *