April 1, 2023


Muški teniski tim Gators otvorio je 14. godišnji turnir Intercollegiate Tennis Association ovog vikenda pobjedom od 4-1 nad američkim neprijateljem USF-om. Pobjeda postavlja susret za sve članove SEC-a u finalnom susretu sa državom Mississippi, a pobjednik će dobiti ponudu za ITA nacionalno dvoransko prvenstvo.

Aligatori uzimaju dvostruki bod

Florida Court rano je prekinuo dvostruki udarac Axela Nevea i Willa Granta i tako poveli s 3-0. Držali su servis do kraja meča i doveli Gatorse u vodstvo od 1-0 u parovima.

Broj 10 Tanabat Nerondorn i Toghan Tocak izgubili su 6-3 od Brune Oliveire i Tomasa Pavlikovich-Smitha na drugom terenu. To je značilo da se sve svelo na broj 43 Jonaha Braswella i Lukasa Griefa koji su osigurali bod u igri parova. Par je dvaput napravio break krajem seta na putu do pobjede od 6-4 koja bi Floridi donijela vodstvo od 1-0 prije pojedinačnog meča.

Krstarenja Floridom u samcima

Singl je označio povratak 51. Natea Bonetta u postavu. Trebale su samo tri pobjede da završe utakmicu, Gatorsi su pucali.

Tocak je bio prvi koji je završio jer je pobijedio Tomasa Pavlikovich-Smitha 6-3, 6-0 za svoju drugu pobjedu u parovima ove sezone. Bio je to prvi meč Turčina u singlu broj 6 nakon što je broj 5 igrao u prva dva meča parova u sezoni.

Njegov kolega brucoš broj 93 Jonah Braswell popravio je na 3-0 u parovima ove sezone pobjedom 6-2, 6-1 nad Oliveirom. U svom prvom meču na četvrtom terenu izgubio je samo tri gema.

S Gatorsima koji vode 3-0, trebao bi im samo jedan bod da izbore mjesto u finalu. To bi se dogodilo preko seniora Lukasa Greifa koji je zapečatio pobjedu 6-4 6-2 nad Elijahom Shamom. Sadness sada ima 15-2 u mečevima parova poput Gatora.

Subotnja utakmica

S Gatorsima koji su pobijedili USF 4-1, sada će se suočiti sa SEC rivalom, državom Mississippi. Meč će se održati u subotu 28. siječnja u 14 sati u teniskom kompleksu Alfred Ring. Pobjednik će dobiti ponudu za ITA Državno jesensko prvenstvo u dvorani 2023. u Chicagu, Illinois, koje će se održati od 17. do 20. veljače.

Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *